Klimaatweekend 11 t/m 14 maart
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:11/03/2021
  • Laatste wijziging in bericht:23/02/2022

“The truth is: the natural world is changing. And we are totally dependent on that world. It provides our food, water and air. It is the most precious thing we have and we need to defend it.”

David Attenborough

Over een paar dagen gaan we stemmen. Welke rol speelt het klimaat in jouw keuze? Laat je van 11 tot en met 14 maart inspireren door het Klimaatweekend, georganiseerd door de werkgroep Klimaat & Geloof.

Wat kun je doen?

Klimaatalarm

In plaats van de jaarlijkse klimaatmars is er het klimaatalarm: kleinschalige activiteiten waar je bij aan kunt sluiten. Kijk hier of er iets te doen is bij jou in de buurt. Je kunt het zondag 14 maart van 14.00 – 15.30 uur ook live volgen.

Gebedsbijeenkomst

Aansluitend is er om 15.00 uur een online gebedsbijeenkomst. Tijdens deze viering zullen vier mensen die direct te maken hebben met de gevolgen van klimaatverandering een getuigenis geven en een gebed uitspreken.

Nationaal Religiedebat

Afgelopen week vond online het Nationaal Religiedebat plaats over klimaat, religie en klimaatreligie. Dit is hier terug te zien.

Meer lezen: Gelovigen lanceren Klimaatweekend in aanloop naar de verkiezingen

Als je klimaat een belangrijk thema vindt, laat dan dit weekend van je horen in je vriendenkring en op social media. De Protestantse Kerk Amsterdam streeft naar een groene manier van kerk-zijn en ondersteunt de initiatieven van de werkgroep van harte.