Medewerker uitgelicht // Janneke Wolters

Sinds september 2021 werkt Janneke als operationeel medewerker voor de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA). Haar opdracht: ondersteuning bij veel verschillende zaken op het Kerkelijk Bureau, zoals het regelen van verschillende zaken tijdens bijeenkomsten, agendabeheer en nog veel meer. “Het veelzijdige van mijn werk is waar ik van geniet: Elke dag die weer anders is en loopt”.

Wat houdt jouw baan in?
Dat is een goede vraag, waar geen snel antwoord op te geven is! Op het Kerkelijk Bureau fungeer ik zo’n beetje als ‘spin in het web’. Mijn taken zijn dan ook zeer veelzijdig: van het ondersteunen van commissies, het regelen van bijeenkomsten zoals de nieuwjaarsreceptie, de agenda’s van Vincenza en Rosaliene managen tot het ervoor zorgen dat er genoeg koffie en dropjes op voorraad zijn. Daarnaast weten collega’s mij te vinden als ze een vraag hebben of iets nodig hebben. Dit is nog maar een kleine greep uit de dingen waar ik me mee bezig houd. Mijn dagen zitten altijd lekker vol, soms een hele dag achter de computer en soms ren ik een hele dag van het een naar het ander. Geen dag is dan ook hetzelfde. Vind voor dit alles maar eens een goede functieomschrijving 😉… Ik hoor het graag!

Wat vind je het mooiste aan je werk?
Het veelzijdige van mijn werk is waar ik van geniet. Elke dag die weer anders is en loopt. Soms kom ik op kantoor met een plan voor die dag, om aan het eind van de dag te concluderen dat ik heel de dag bezig ben geweest met dingen die ertoe doen, maar amper iets van mijn planning heb gedaan.

Ook vind ik het mooi om ondersteunend aanwezig te zijn en de helpende hand te bieden waar dat nodig is. En ook dat kan heel divers zijn: het is leuk om mee te denken met iemand die ik aan de telefoon heb met een vraag vanuit de kerkplek, maar ook help ik met plezier een collega met het corrigeren van brieven of een andere collega met het organiseren van een activiteit voor vrijwilligers.

Daarnaast ervaar ik de sfeer op kantoor als erg positief. We kunnen lol hebben met elkaar, maar ook samen serieus nadenken over de kerk en hoe wij er op een positieve manier kunnen zijn voor de kerk in Amsterdam. En dat laatste is denk ik ook gelijk het belangrijkste!