Medewerker uitgelicht // Kim Lassche

Sinds 2021 werkt Kim als medewerker HR naast haar studie voor de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA), als jongste van team HR. Hieronder vertelt ze je wat haar job precies inhoudt en of ze nog (avontuurlijke) doelen heeft!

Even voorstellen…

‘Hoi! Ik ben Kim en ik ben 21 jaar. Ik werk sinds 2021 voor de PKA als medewerker HR. Afgelopen jaar heb ik de bachelor Media & Cultuur afgerond aan de UvA en dit jaar heb ik een tussenjaar. Verder houd ik mij vooral bezig met toneel en muziek. Ik was als kind al betrokken bij de PKA, omdat ik met mijn ouders meeging naar de Westerkerk. Ik was dus al enigszins bekend met de PKA als organisatie. In 2021 heb ik bij de PKA gesolliciteerd, maar oorspronkelijk op een andere functie. Uiteindelijk werd mij de functie als HR-medewerker aangeboden en omdat dit mij een leuke uitdaging leek, ben ik in dienst getreden.’

 Wat houdt jouw baan in? 

‘Ik ben werkzaam binnen team HR met drie andere collega’s. Hierin dien ik vooral als ondersteuning. Ik heb een aantal vaste taken op me genomen, zoals het aanvragen van VOG’s en het organiseren van BHV trainingen. Verder spring ik vooral in waar nodig is, bijvoorbeeld als er overzichten moeten worden gemaakt of als nieuwe medewerkers moeten worden aangemeld. Mijn werk is dus eigenlijk heel divers!’ 

 Wat vind je het leukst aan werken bij de PKA? 

‘Het leukste aan mijn werk is vooral de afwisseling in taken waardoor het nooit saai wordt. De aantal vaste taken bieden mij houvast en stabiliteit die ik fijn vind in het werk, en vaak komen hier dan door de dag heen nieuwe taken bij. Ook geniet ik erg van de sfeer op kantoor en van mijn collega’s. Ik kan erg lachen met mijn collega’s maar tegelijkertijd ook op een fijne manier samenwerken en oplossingen vinden voor problemen. En ondanks dat ik een stukje jonger ben dan de meeste van mijn collega’s, voel ik mij toch heel erg betrokken in het team.’

2024 is net begonnen. Heb je nog voornemens of doelen dit jaar? 

‘Oeh… Dat is een lastige. Ik doe eigenlijk niet echt aan goede voornemens. Maar binnenkort ga ik een maand naar Zuid-Korea en dit zou ik wel kunnen omschrijven als één van mijn doelen. Vooral omdat ik al heel lang zo’n verre reis wil maken en dit nu dan toch eindelijk ga doen. Ik denk dat het heel leerzaam en uitdagend is om in je eentje zo’n reis te maken dus hopelijk kom ik vol nieuwe inspiratie en energie terug! :)’