Messiah in de Nieuwendammerkerk

Elke maand vragen we een kerkplek wat er bij hen speelt. Dit keer spraken we Paula de Jong, predikant van de Nieuwendammerkerk!

‘In de Nieuwendammerkerk wordt inmiddels geruime tijd gerepeteerd aan een semi-professionele uitvoering van het oratorium ‘Messiah’ van Georg Friedrich Händel! Dit oratorium is geschreven om niet lang na Pasen op te voeren, de eerste uitvoering vond plaats op 13 april 1742. Deze uitvoering gebeurt door het Barokensemble Eik en Linde onder leiding van Henk Verhoef, door professionele vocale solisten en de Vespercantorij Nieuwendam, onder leiding van Koos Lith.

Ooit stond uitvoering gepland in 2020, maar goed, dat feest ging toen niet door, u weet waarom. Gelukkig wisten we de draad weer op te pakken. En begin juni is het zover! De uitvoeringen zijn op 7 en 8 juni om 19.30 uur in de Nieuwendammerkerk. En mocht u geen genoeg hebben: ook op 9 juni om 19.30 uur in de Grote Kerk te Oostzaan. Kaarten à 20,00 euro zijn te bestellen bij Koos Lith, via kooslith@xs4all.nl.

Van harte aanbevolen!’

Nieuwendammerkerk, Paula de Jong