Mpho Tutu bevestigd als predikant van Vrijburg

Afgelopen zondag werd Mpho Tutu, dochter van de onlangs overleden Desmond Tutu, bevestigd als predikant in Vrijburg. Ze hield een bijzondere preek over de roeping van de profeet Jeremia. De hele dienst en preek zijn hier terug te zien.

Joost Röselaers, die de nieuwe predikant bevestigde en zegende, lichtte toe waarom Vrijburg juist Mpho wilde aanstellen: ‘Vrijburg representeert al meer dan vier eeuwen de waarden van vrijheid en tolerantie. Onze progressieve geest moet worden gevoed. Je wordt niet liberaal of progressief geboren; je wordt het. Als gemeenschap hebben we nieuwe ideeën en uitdagingen nodig. De open en vreugdevolle manier waarop Mpho haar geloof uitdraagt daagt ons uit.’

Woensdag 2 februari om 10.00 uur begint de nieuwe predikant met een Bijbelgroep in Vrijburg. Je bent van harte welkom om deze fysiek in de kerk (Herman Gorterstraat 31) of online (op het kerkdienstgemist-kanaal van Vrijburg) bij te wonen.

De komende tijd gaat Mpho Tutu verschillende activiteiten organiseren vanuit Vrijburg. Kerkdiensten, evensongs, bijbelgroepen, podcasts. Dat brengt extra werk met zich mee. Vrijburg is daarom op zoek naar vrijwilligers die met Mpho willen meedenken en haar praktisch willen helpen om de activiteiten te realiseren. Meer informatie vind je op de website van Vrijburg.