Pride Walk 2022: ‘Ik zou het slecht vinden als ik hier niet was vandaag.’

Iedereen moet zich vrij voelen om zichzelf te kunnen zijn. Te houden van wie je wilt. Daarom viert de Protestantse Kerk Amsterdam samen met de stad Pride. Zaterdag 30 juli begonnen we met Pride Pelgrimage: een vroege wandeltocht langs vier van onze wijkkerken. Die eindigde bij de Westerkerk voor Prayer for Pride, een moment van gebed en bezinning. Daarna sloten we ons aan bij Pride Walk en liepen we van de Dam naar het Vondelpark waar het feest werd vervolgd met Pride Park. Onderweg vroegen we deelnemers waarom zij meeliepen. Een verslag in foto en video.

Pride Walk 2022: ‘Ik vind dat ik hier moet zijn. Ik zou het slecht vinden als ik dit zou overslaan vandaag.’

‘Ik vind het heel belangrijk om vanuit de kerk te laten zien dat iedereen er mag zijn in alle diversiteit die er is. En ik geloof dat dit een hele christelijke boodschap is.’

De aftermovie: een beeldverslag van Prayer for Pride en Pride Walk.

Prayer for Pride in de Westerkerk met predikant-scriba Rosaliene Israël en LHBTI+-predikant Wielie Elhorst.

Rosaliene Israel (predikant-scriba), Marjolein Hekman (voorganger De Binnenwaai) en Wielie Elhorst (LHBTI+-predikant bij Protestants Amsterdam).