Petra Wisse is de nieuwe koster van de Noorderkerk
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:25/04/2018
  • Laatste wijziging in bericht:23/02/2022

‘Ik zie uit naar een gezegende tijd in de Noorderkerk’

Wie ben je?
Ik mag sinds drie maanden de koster zijn van de Noorderkerk. Na achttien jaar in de zorg te hebben gewerkt, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik heb mogen werken als begeleidster op een schippersinternaat, een time-out voorziening voor dak- en thuislozen en in een huis voor mensen met een beperking. Daarnaast mocht ik vrijwilliger zijn in hospice Kuria in Amsterdam. Daar is de liefde voor Amsterdam ontstaan. Door de jaren heen was er de wens om mijn plekje in te mogen nemen in Amsterdam. Toen ik de vacature van koster zag, was ik snel enthousiast. De weekenden dat ik in Kuria was, bezocht ik regelmatig een dienst in de Noorderkerk.  Ik ben dan ook verwonderd over hoe de weg gelopen is en ik hier mijn plek mag innemen. Ik ben dankbaar voor de kans die ze me geven om koster te mogen zijn.

Wat doe je?
Ik geniet van de vele ontmoetingen in en om de kerk. De Noorderkerk wil een Huis voor de Ziel zijn! De gemeente organiseert mooie activiteiten waarvoor ik me graag als koster inzet. Tot nu toe is mijn werk een tocht vol verrassingen en uitdagingen. Ik zie uit naar een mooie gezegende tijd in de Noorderkerk.

Wat is je missie?
Mijn missie is om gastvrij te zijn en de mensen zich welkom te laten voelen in de Noorderkerk. Mijn diepste verlangen is dat ik iets van Gods liefde en genade mag uitstralen. Ik wil de zorg voor de Noorderkerk zo goed mogelijk op me nemen. Ik ben dankbaar dat ik me zo welkom voel in de gemeente en samen met de gemeenteleden hoop ik tot zegen te mogen zijn!

Favoriete plek in Amsterdam?
Dat is toch wel de Jordaan, Noorderkerk en markt! Het samenkomen van allerlei mensen. Iets daarvan proef ik in de ‘Openkerk’ waar ik regelmatig even aanschuif voor een bakje koffie op maandag en zaterdag. Er zijn altijd mensen die de kerk inlopen, sommigen van hen zijn vaste bezoeker. Ze komen voor koffie en een praatje. Ook vind ik het heerlijk als het mooi weer is om naar het Vondelpark te gaan.

Favoriete kerk?
Dat is de Noorderkerk. Afgelopen jaren was ik op zoek naar een bestemming, nu ben ik stil verwonderd over de plek die ik heb mogen ontvangen hier in Amsterdam! Mogen wonen in Gods huis! Zo zei een kleine jongen laatst op de Noordermarkt tegen me: ‘Woont u in de kerk? Dat is cool!’

noorderkerk.org

Tekst: Van de redactie (Kerk in Mokum)