De Willem: zeven dagen per week open

Woensdag 12 oktober was een mooie dag voor Protestantse Kerk Amsterdam! Op het jubileumfeest van de Maatschappij van Welstand ontvingen we een aanmoedigingsprijs voor het plan ‘De Willem’.

De Willem de Zwijgerkerk in Zuid is als vierende geloofsgemeenschap best klein geworden. Toch willen we als PKA het kerk-zijn in de buurt graag houden en zelfs uitbreiden. 

In de afgelopen jaren is de Willem al uitgegroeid tot een gewaardeerd buurtpodium met een scala aan activiteiten zoals concerten, theater, kinderactiviteiten, kerkdiensten, luistergroepen, bijbelkringen, koffie-inloop, eettafel en buurt-bijeenkomsten. De activiteiten zijn gericht op zingeving, verbinding, welzijn en culturele uitwisseling.

In de komende jaren willen we dat graag uitbreiden, geïnspireerd op het gedachtegoed van ondernemend kerk zijn van hoogleraar en Anglicaanse priester Samuel Wells.

Ons doel: zeven dagen per week open met breed aanbod met de Diaconie en partners uit de maatschappelijke, muzikale en culturele sector in de wijk. Niet als huurders, maar samen als Makers aan de makerstafel. Want, zegt Samuel Wells: ”De kerk moet een voorbeeld zijn van wat het koninkrijk van God (…) betekent. (..) een gemeenschap die in geloof leeft en in welker leven de dingen die God mogelijk maakt zichtbaar worden.”

Ben je enthousiast over het plan De Willem? We hebben een vacature Coördinator programmering en gebouw. In deze functie zorg je voor een optimale exploitatie van het gebouw waarin je een balans zoekt tussen sociaal maatschappelijke/diaconale, kerkelijke en commerciële activiteiten. Bekijk de vacature hier.