Herman Koetsveld

Neem contact op

‘Een inspirerend verhaal’ in wat voor vorm dan ook, veel muziek en de deuren open naar de stad, dat is de verrukkelijke traditie en de kracht van de Wester. Dat is de essentie. Dat is het kloppende hart!’

Deuren open

‘De kerk is voor mij een huis van God. De kunst is om elke bezoeker, of het nu stamgasten of langswaaiers zijn, daar iets van te laten ervaren. Dat kan op allerlei manieren. Van gebedsmomenten tot een spontane ontmoeting bij een bakkie koffie. Het is zo mooi dat de Westerkerk alle dagen de deuren open heeft.

Pakkend

‘De Bijbel is voor mij een levensboek. Een boek dat gaat over alles wat mensen in hun leven kunnen meemaken. Een pakkend boek. Een boek dat jou pakt. Een boek dat je raakt. Vol geest en waarheid dus! Ik verheug me elke weer op iets met een Bijbelverhaal te gaan doen. Ik mag het weer gaan vertellen, denk ik dan. Wat een voorrecht.

Wonder

Als ik op vrijdag aan mijn preek werk vertrouw ik erop dat het verhaal al bestaat, dat ik het alleen maar tevoorschijn hoef te halen. De eerste alinea is altijd lastig, maar gaandeweg stromen de woorden en verschijnt het verhaal dat verteld mag gaan worden. Ik weet ook, als ik geraakt word dan klopt het. Ik noem het ook wel het wonder van de vrijdag.

Muziek

De ene keer kies ik een vrij klassieke vorm. Eerst iets over de geschiedenis van het verhaal dat aan de orde is, dan de theologische lijnen en tot slot de persoonlijke spiritualiteit. Maar ik houd ook van andere vormen, het mag verschillen van zondag op zondag. Bijvoorbeeld de vorm van een monoloog, de interview-vorm of een dienst met vooral muziek.’

Contactgegevens: hkoetsveld@westerkerk.nl of 020 8465644