Iedereen moet zich vrij voelen om zichzelf te kunnen zijn. Te houden van wie je wilt. Maar dat is nog steeds lang niet overal zo. Ook binnen de christelijke gemeenschap niet. Daarom laten we als Protestantse Kerk Amsterdam onze stem horen. Omdat we willen dat iedereen zich vrij voelt. Dit jaar doen we dat door deelname aan de Pride Walk op zaterdag 30 juli.

Ga je mee?

Pride Pelgrimage & Walk 30 juli

Pride Pelgrimage is een tocht door Amsterdam waaraan gelovigen uit allerlei kerken deelnemen. De pelgrimage begint zaterdagochtend vroeg om 5:30 uur in West.

De pelgrimage eindigt om 11.00 uur in de Westerkerk met Prayer for Pride, een moment van gebed voor de Pride Walk, begeleid door predikant-scriba van de Protestantse Kerk Amsterdam Rosaliene Israël en LHBTI+-predikant Wielie Elhorst.

Van daar lopen we naar de Dam, waar om 12.00 uur de Pride Walk start.

De Pride Walk is de jaarlijkse demonstratie voor gelijke rechten voor de wereldwijde regenboog community. De looproute vind je op pride.amsterdam.

Je krijgt van ons een t-shirt met de symbolen van geloof, hoop en liefde en de tekst ‘Wear it with pride’. Als je wilt kun je een bord of spandoek meenemen met je eigen tekst.

Loop je mee? Meld je vooraf aan via: communicatie@protestantsamsterdam.nl 

Na de wandeling sluiten we gezellig af met Pride Park in het Vondelpark. Ook hier ben je van harte welkom. Neem je eigen versnaperingen mee.

Mede georganiseerd door Holy Hub, Protestantse Diaconie Amsterdam, Evangelische Roze Vieringen, Leger des Heils, Pride Kerkdienst, Religious Pride Commissie en Roze Sjoel.