PKA en Youth for Christ werken samen in de Baarsjes

In contact raken met jongeren die kerk en geloof niet of nauwelijks kennen of er (nog) niet bij betrokken zijn. Dat wil de Protestantse Kerk van Amsterdam in de wijk de Baarsjes samen gaan doen met de organisatie Youth for Christ. Vincenza La Porta, directeur van de Protestantse Kerk Amsterdam: “De Jeruzalemkerk die in de Baarsjes staat, ziet al tijden best veel jeugd op straat die soms letterlijk de kerk inloopt voor aandacht. Youth for Christ heeft expertise hoe je daar goed handen en voeten aan kunt geven. Samen willen we jongeren hoop bieden!”

Youth for Christ en de Protestantse Kerk passen goed bij elkaar, omdat ze de visie delen om jongeren te willen bereiken buiten de kerken. “We vullen elkaar aan”, aldus Vincenza La Porta. “Wij hebben ruimte in onze gebouwen door de stad; Youth for Christ weet als geen ander hoe je contact moet maken met jongeren buiten de kerk.”

Nu de samenwerking is aangegaan, worden de plannen van beide partijen concreet. Er wordt een jeugdplek gezocht: een plek waar zowel kerkelijke als niet-kerkelijke jongeren terechtkunnen. Als die plek is gevonden, wordt er een netwerk gecreëerd van mensen die betrokken willen zijn. Ook wordt er gezocht naar vrijwilligers, zodat het jeugdwerk op gang kan komen. Het uiteindelijke doel is, om een plek te creëren voor jongeren tot 18 jaar die nu niet bij een kerk in beeld zijn.

Vincenza La Porta: “Onze droom is dat we samen Gods liefde gestalte kunnen geven, juist ook voor deze kinderen en jongeren in de Baarsjes. We willen ze laten zien dat ze waardevol zijn, met hun talenten én onvermogens, om hen zo tot bloei te laten komen. De Protestantse Kerk Amsterdam hoopt dat we veel van Youth for Christ kunnen leren in hoe dit project gaat lopen!”