Vincenza La Porta nieuwe directeur Kerkelijk Bureau PKA
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:18/08/2020
  • Laatste wijziging in bericht:23/02/2022

Vanaf 1 oktober is Vincenza La Porta de nieuwe directeur van het Kerkelijk Bureau van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA). Zij gaat leiding geven aan het team van professionals dat ten dienste staat van de 18 wijkkerken en 9 pioniersplekken in de stad. Voorzitter Hendrik-Jan Overmeer is blij met de komst van Vincenza: ‘Haar persoonlijkheid en ervaring passen heel goed bij de functie van directeur van het Kerkelijk Bureau en de uitdagingen in onze mooie stad. Wij kijken uit naar een vruchtbare samenwerking’.

Vincenza La Porta (48 jaar) heeft een brede ervaring op het terrein van kerk en geloof. Vanuit het landelijk dienstencentrum van de Protestantse Kerk in Nederland begeleidde ze als afdelingshoofd onder meer de (vernieuwing van) kerkelijke gemeenten. Overal in het land was ze betrokken bij het opstarten van de zogeheten pioniersplekken, nieuwe vormen van kerkzijn. Het jeugdwerk heeft haar speciale belangstelling. Ze gaf leiding aan het jongerenwerk van de protestantse kerk en was werkzaam bij Youth for Christ Nederland, waar ze onder meer verantwoordelijk was voor de organisatie van het Flevo Festival dat duizenden jongeren trok.

‘Met Vincenza krijgen we iemand in de leiding die op al onze speerpunten expertise en ervaring heeft: de vernieuwing van de kerk, de participatie van meer jongeren en het op een moderne manier communiceren van onze boodschap van zingeving in de stad Amsterdam’, aldus Hendrik-Jan Overmeer, voorzitter van de Algemene Kerkenraad.

Zelf ziet Vincenza vooral uitdaging om in de bijzondere context die Amsterdam biedt aan de slag te gaan. “Samen met de wijkgemeenten en pioniersplekken Gods liefde gestalte geven in de stad is een uitdagende opdracht die de kerk heeft. Ik zie ernaar uit om met het team van het kerkelijk bureau daarbij te ondersteunen en te inspireren.”

De nieuwe directeur volgt Jenneke Welmers op, die sinds 1 januari 2018 voor de kerk werkzaam was.

Vincenza La Porta is getrouwd en heeft drie kinderen.