Winnaars Tekenwedstrijd Krachtig Kind | #kerst020
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:19/12/2018
  • Laatste wijziging in bericht:23/02/2022

Ze hangen nu in het Cobra Museum in Amstelveen: de drie winnaars van de tekenwedstrijd Krachtig Kind. Het is een wedstrijd die de protestantse kerken van Amsterdam en Amstelveen en het museum samen hebben georganiseerd.

Op 18 december heeft de jury bestaande uit kunstenaar Kristel van der Horst, de Amstelveense stadsdominee Werner Pieterse, Anne van Emmerik (Cobra Museum) en Yvonne Teitsma (campagneteam kerst020.nl) gekozen voor drie kunstwerken. Hoe verschillend ook van vorm en materiaal, ze vormen het bewijs dat kinderen krachtig zijn. Dat geldt ook voor de jonge kunstenaars zelf.

Het kunstwerk hieronder is gemaakt door Rosalie Swart (5 jaar):

Rosalie Swart

 

 

 

 

 

 

Het oordeel van de jury: Stoer en krachtig: dat je op zo’n jonge leeftijd de kracht om buiten de kaders te werken vinden wij enorm stoer. Die uitstraling heeft het kunstwerk ook: krachtig en stoer. Volkomen zichzelf: past goed bij het thema. we zien duidelijk een krachtig kind.

Dit kunstwerk is gemaakt door Olivia Willems (4 jaar). Het straalt duidelijk een krachtig kind uit, met veel expressie’.

Olivia Willems

 

Tenslotte een ‘bijna buitenaards wezen, mooi vormgegeven en gebruik makend van heel het vlak’. Een tekening van Ewan Jansen, 10 jaar oud.

Ewan Jansen

 

 

De winnende kunstwerken hangen tot 7 januari in het museum. Daarna kunnen ze, met lijst en al, opgehaald worden door de winnaars. Alle andere tekeningen kunnen vanaf 19 december worden opgehaald bij de balie van het Cobra Museum. Alle tekenaars van harte bedankt voor jullie medewerking.