Hoe Femke Halsema hoop ziet in Amsterdam

Afgelopen najaar vroeg burgemeester Halsema tijdens een werkbezoek aan de Protestantse Kerk Amsterdam om mee te denken hoe we hoop kunnen bieden in de coronapandemie. Daaruit is het idee geboren om een podcast te beginnen: HOOP in tijden van corona. In deze podcast geven vijf Amsterdammers antwoord op de vraag waar zij hoop vinden in deze tijd van crisis.

Vandaag komen het vijfde en zesde deel van de podcast online. Hierin komt de burgemeester zelf aan het woord. Zij vertelt hoe corona haar dagelijkse leven beïnvloedt, wat zij in deze tijd het meeste mist, maar vooral welke dingen/plekken/mensen in deze situatie van corona haar hoop geven en wat zij als burgemeester doet om de hoop van de Amsterdammers levend te houden. Ook deelt zij met de luisteraars hoe zij aankijkt tegen de nabije toekomst van de stad nu die weer voorzichtig opengaat en wat zij hoopt voor Amsterdam.

Journalist en podcastmaker Harmen van der Veen maakt deze podcast in opdracht van de Protestantse Kerk Amsterdam, naar een idee van Rosaliene Israël (predikant-scriba Protestantse Kerk Amsterdam) en Erik Olsman (universitair hoofddocent Geestelijke Verzorging aan de Protestantse Theologische Universiteit). Hij promoveerde op de betekenis van hoop voor patiënten in hun laatste levensfase.

Terugkerend muzikaal intro is ‘We zullen doorgaan’ van Ramses Shaffy, gespeeld en gezongen door Erik Olsman.

Alle afleveringen vind je hier.