Burgemeester Halsema op werkbezoek bij PKA
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:09/10/2020
  • Laatste wijziging in bericht:23/02/2022

Toelichting op 30-personen maatregel voor kerken

De gemeente Amsterdam kan helaas geen uitzondering toestaan op de dringende oproep aan de kerken in de stad slechts maximaal 30 bezoekers toe te laten bij een eredienst. Vooral voor grote kerken in de stad is dat gezien hun omvang ontmoedigend. Maar gezien de nog steeds stijgende besmetting van Amsterdammers met COVID19 in de stad, kan de gemeente niet anders.

Burgemeester Femke Halsema vertelde dat vrijdagmiddag bij een werkbezoek aan het Kerkelijk Bureau van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA). In de regentenkamer spraken scriba Rosaliene Israel en directeur Vincenza La Porta met de burgemeester en twee ambtenaren.

Halsema dankte de kerken voor de goede inzet de afgelopen tijd om zich aan de RIVM-richtlijnen te houden. Maar zij kan voor ons geen uitzondering maken, hoe graag ze dat ook zou willen. De burgemeester is erg bezorgd over een verdere toename van besmettingen, maar ze wil ook graag dat de kerken meedenken hoe het geestelijk en sociaal welzijn van de Amsterdammers in deze crisis overeind kan blijven. Juist voor kwetsbare groepen.

Omdat de verwachting is dat we voorlopig nog niet van het virus af zijn, zou zij graag in samenwerking met ons werken aan perspectieven van hoop​.  Afgesproken is dat ze regelmatig met de kerken om tafel gaat zitten om dit soort kwesties te bespreken.