‘De spiritualiteit van snuiven en slikken’ Stadspredikant Tim Vreugdenhil doet Stand-up Theology in Amsterdam
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:29/10/2019
  • Laatste wijziging in bericht:23/02/2022

Sinds het uitkomen van het rapport De achterkant van Amsterdam staat de recreatieve drugsgebruiker in de schijnwerpers. Politiechef Erik Akerboom spreekt van ‘yogasnuivers’. Burgemeester Halsema wil niet op die manier moraliseren maar pleit voor meer bewustwording en een ‘volwassen gesprek’.

Tim Vreugdenhil is stand-up theoloog en stadspredikant van Amsterdam. Op donderdagavond 31 oktober gaat in de Amsterdamse Oosterkerk zijn nieuwe stand-up programma in première: de spiritualiteit van snuiven en slikken. Tim vertelt eerlijk over zijn kennismaking met de (voor hem nieuwe) wereld van de recreatieve drugsgebruikers. Drugs is geen thema om voor of tegen te zijn, volgens Tim. Drugsgebruik is de ultieme afspiegeling van het type samenleving dat we met elkaar, gebruiker of niet, hebben gecreëerd.

Geïnspireerd door Karl Marx zoekt Tim naar overeenkomsten en verschillen tussen religie, drugs en andere vormen van geestverruiming. Met een paar handreikingen daagt hij Amsterdammers en anderen uit om het gesprek zoals de burgemeester zich dat voorstelt inderdaad te voeren.

Gegevens
De spiritualiteit van snuiven en slikken
Stand-up theology door Tim Vreugdenhil, met muzikale medewerking van Henk Kraaijeveld.
Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1, Amsterdam, donderdag 31 oktober 2019, 20 uur (première)
Volgende edities in voorbereiding:
www.citykerk.amsterdam

Biografie

Tim Vreugdenhil, predikant Citykerk (Oosterkerk)


Tim Vreugdenhil (1975) studeerde theologie in Kampen, Leiden en Berlijn. Tussen 2001 en 2015 werkte hij als gemeentepredikant in Amstelveen en Amsterdam. In 2016 startte hij in de Amsterdamse binnenstad de pioniersplek CityKerk. Per 1 maart 2019 is hij door de Protestantse Kerk Amsterdam benoemd tot stadspredikant.