Koninklijke onderscheiding voor vertrekkend voorzitter
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:24/01/2020
  • Laatste wijziging in bericht:23/02/2022

Vandaag, vrijdag 24 januari, is Rijk van Ark benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor het bestuur van de Protestantse Kerk Amsterdam. Ook zette hij zich onbezoldigd in voor de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals en was hij jarenlang actief als vrijwilliger voor het CDA. Rijk ontving de onderscheiding in de Elthetokerk in Amsterdam uit handen van locoburgemeester Rutger Groot Wassink.

Sinds 2007 was Rijk actief als bestuurder van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA). Hij stimuleerde de Algemene kerkenraad om oude patronen los te laten en de organisatie te moderniseren en toekomstbestendig te maken. Rijk van Ark ontving de onderscheiding bij zijn afscheid als voorzitter van de PKA.

Orde van Oranje-Nassau

De onderscheiding wordt verleend aan personen die zich lange tijd persoonlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij, de Staat of het Koninklijk Huis. Er zijn zes graden in de Orde van Oranje-Nassau: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid.