Kano en bubbels
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:27/06/2018
  • Laatste wijziging in bericht:23/02/2022
TienerwerkTeam. Foto: Koos van Beelen

De student-trainees tienerwerk van de Protestantse Kerk Amsterdam sloten maandag 25 juni het seizoen feestelijk af met een uitje in het Amsterdamse bos. Onder het genot van een kanotocht en een hapje en een drankje blikten de tienerwerkers terug op het afgelopen jaar.

Het tienerseizoen stond dit jaar bol van de mooie momenten en ontwikkelingen: een bezoek aan de Passion in Amsterdam Zuidoost; een verbeterde relatie tussen tieners en gemeentes en diverse geslaagde stedelijke activiteiten. Als dank voor hun inzet werden de jeugdleiders letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet door adviseur nieuwe generaties Alfard Menninga. Hij begeleidt de tienerwerkers onder andere tijdens maandelijkse trainingsdagen en kijkt vol tevredenheid terug op het afgelopen seizoen: “Dit jaar hebben we grotere stappen gezet dan ooit tevoren. En dat is mede te danken aan de student-trainees tienerwerk. In nagenoeg alle groepen was sprake van groei, en niet alleen getalsmatig, maar zeker ook geestelijk. En hoewel de stapjes soms klein lijken als je er middenin zit, groeiden ook de gemeentes in hun besef van wat het betekent om jonge generaties centraal te stellen. Zonder het enthousiasme en de inzet van de trainees waren we dit jaar nooit zover gekomen.”

Nieuw seizoen
Ondertussen zijn de tienerwerkers alweer hard bezig met de voorbereidingen voor volgend seizoen. Ze zijn vastbesloten om er een nog mooier en beter jaar van te maken. Zo namens ze al tijdens hun kanotocht een kijkje bij de locatie van “Strijd in het bos”, de tienerstartactiviteit op 8 september. Tijdens dit actieve teambuildingsevenement zullen ook de nieuwe student-trainees voor het eerst hun opwachting maken en ontdekken hoe bijzonder hun bijbaan eigenlijk is.

Het project tienerwerk
Het project tienerwerk van de Protestantse Kerk Amsterdam geeft op een moderne manier invulling aan het oude kerkelijke begrip (karakter)vorming. De student-trainees tienerwerk spelen daarbij een centrale rol. Zij trekken als identificatiefiguur op met de tieners van de verschillende tienergroepen. Tegelijkertijd helpen ze de gemeentes van de Protestantse Kerk Amsterdam om jeugdvriendelijker te worden door kritische vragen te stellen en door als ambassadeur voor de tieners op te treden. Ondertussen maken de student-trainees ook zelf deel uit van een leertraject, dat hen helpt om zich te ontwikkelen tot zelfstandig junior-professional. Het krijgen en nemen van verantwoordelijkheid, binnen de context van een veilige leeromgeving, is daarbij een van de succesbepalende factoren.

Meer over de activiteiten en groepen voor tieners is te vinden op de pagina’s van Jong Protestants Amsterdam. Of kijk verder bij de vacatures voor een functie als student-trainee tienerwerk.