Geboren en getogen in Zuid-Afrika kwam ik op mijn 25e terecht in Nederland. Eén van mijn twee dromen die ik van ‘kleintijd’ * had was uitgekomen, namelijk ‘oorsee gaan’ **. Op mijn tweeëndertigste ging de tweede droom in vervulling: ik ging aan de VU studeren om dominee te worden. Ik ben  sinds juni 2013 in dienst van onze wijkgemeente. -  Miekie Myburgh, predikant Regenbooggemeente

Bezoekadres:
Gebouw: De Ark - Van Ollefenstraat 9 - 1065 GJ Amsterdam

tel. 020 – 615 09 06

Kerkdiensten: zondagmorgen: 10.00 uur.

Website:
http://www.regenbooggemeente.nl/
E-mailadres:
info@regenbooggemeente.nl

Predikant(en)

Ds. Miekie Myburgh

Overige contactpersonen

* kleintijd (toen ik nog een kind was)
** oorsee (overzee)

De Regenbooggemeente is een Protestantse wijkgemeente in Amsterdam Slotervaart.

Geschiedenis van de Regenbooggemeente
Het gebouw de Ark van de Regenbooggemeente is op 31 mei 1961 officieel in gebruik genomen. De kerk is gebouwd naar een ontwerp van architect P. Zanstra. Kenmerkend zijn de vorm en de ligging van de kerkzaal: een ruimte met ronde vormen en een gewelfd plafond in het centrum van een aantal grotere en kleinere zalen. Uniek is de aanwezigheid van een bidkapel, die direct aan de kerkzaal is verbonden. De entree heeft 2 prachtige bronzen deuren, waarop vier afbeeldingen uit van het verhaal van Noach zijn afgebeeld.
Bijzonder zijn de ramen in de kerkzaal en de bidkapel. Oorspronkelijk zijn deze in glasappliqué gemaakt. Alleen het raam in de bidkapel is nog origineel.
De kerk heeft een prachtig Flentroporgel. De Flentrop orgel is gebouwd in 1967. In 1993 is de intonatie binnen het gegeven van het pijpwerk wat milder gemaakt.

Meer kerken in Nieuw-West

Sluit Menu