3 podcasts voor een regenachtige dag

Er zijn inmiddels zoveel podcasts, dat het lastig is om door de bomen het bos nog te zien. Welke podcasts zijn nou echt de moeite waard? In dit artikel vind je drie tips!

1. De zeven deugden – Volzin

Waar draait het leven nou eigenlijk om? Hoe vind je geluk? We zijn vaak bezig met het vervullen van onze behoeftes. Maar is dat het dan?

In deze podcast gaat Guido Attema op zoek naar het goede leven. Al eeuwen denken theologen, filosofen en schrijvers daarover na. Samen met zeven inspirerende gasten onderzoekt hij de zeven deugden. Wat zijn de zeven deugden en hoe helpen die ons geluk te vinden? Met onder andere rabbijn en journalist Tamarah Benima, psychiater Damiaan Denys en onze eigen scriba Rosaliene Israël.

Je luistert ‘De zeven deugden’ via deze link, of in je favoriete podcast-app.

 

2. The Connective – NewConnective

Elke twee maanden verschijnt er een nieuwe aflevering van deze podcast. Verschillende mensen gaan met elkaar in gesprek over de grote thema’s van het leven, zoals rouw, familie en angsten.

In de laatste aflevering bespreken student Jedidja Kloens en theoloog Samuel Lee het thema activisme. Is activisme voor iedereen?  En hoe kun je een verschil maken?

Je luistert de podcast via je favoriete podcast-app.

 

3. Moderne Profeten – EO

We zeggen: jij jouw waarheid, ik de mijne. Tegelijk horen we zoveel waarheidsclaims. Bestaat waarheid en wat is het dan? Is waarheid afhankelijk van je bubbel of wat je goed uitkomt? Of is het iets veel groters, iets dat ons kan tegenspreken en ons verbindt?

Deze podcast vertelt het verhaal van negen mensen uit de christelijke traditie die iets van de schoonheid, kracht en ruimte van waarheid hebben ontdekt. In seizoen twee van Moderne Profeten hoor je onder andere over Henri Nouwen, Tish Warren en Søren Kierkegaard.

Je luistert Moderne Profeten via de website van de EO of via je favoriete podcast-app.