Martijn van Laar

Neem contact op

Geloof

‘Ik hou van de stad. De veelkleurigheid, de dynamiek, de mensen. Ik hou ook van de kerk: een bonte club mensen die het de eeuwen door met vallen en opstaan blijft wagen met het verhaal van Jezus, een boodschap van geloof, hoop en liefde. Echte mensen, soms met heel veel geloof, soms maar wat stamelend, maar geraakt door God, Jezus en de Bijbel. Ik ben ook zo’n mens’.

Hoop

Sinds oktober 2018 ben ik als predikant verbonden aan de Elthetokerk in de Indische buurt in Oost.  Het is een heerlijk levendige, jonge, actieve, veelkleurige en wat eigenwijze kerk. Met hart voor God, elkaar en de Indische Buurt. Samen proberen we geloof, hoop en liefde – de boodschap van Jezus – door te geven. We laten ons ook graag verrassen door de verhalen in de Bijbel. En we willen samen God laten zien (ook heel praktisch) in de buurt. Om geloven handen en voeten te geven. Wees welkom om mee te doen. We ontmoeten elkaar op zondag en door de weeks. Dan blijkt dat zoveel mensen en (buurt)activiteiten hun weg weten vinden naar de Eltheto.

Liefde

We komen als gezin over uit het Rotterdamse. Vrij snel na mijn theologiestudie ben ik 14 jaar verbonden geweest aan de Oude of Pelgrimvaderskerk in historisch Delfshaven, Rotterdam West. Een stadswijk die wel wat lijkt op Amsterdam Oost, vind ik zelf: veelkleurig, multiculti en multireligieus. De geuren en kleuren van de Javastraat hebben dus iets heel vertrouwds’.

Contactgegevens: predikant@elthetokerkamsterdam.nl of 06-12192686

Blogs van Martijn van Laar