Even voorstellen…
Sinds oktober 2018 ben ik als predikant verbonden aan de Elthetokerk in de Indische buurt in Oost.  We komen als gezin over uit het Rotterdamse. Vrij snel na mijn theologiestudie ben ik 14 jaar verbonden geweest aan de Oude of Pelgrimvaderskerk in historisch Delfshaven, Rotterdam West. Een stadswijk die wel wat lijkt op Amsterdam Oost, vind ik zelf: veelkleurig, multiculti en multireligieus. De geuren en kleuren van de Javastraat hebben dus iets heel vertrouwds. Ik hou van de stad. De veelkleurigheid, de dynamiek, de mensen. Ik hou ook van de kerk: een bonte club mensen die het de eeuwen door met vallen en opstaan blijft wagen met het evangelie van Jezus, een boodschap van geloof, hoop en liefde. Echte mensen, soms met heel veel geloof, soms maar wat stamelend, maar geraakt door God, Jezus en de Bijbel. Ik ben ook zo’n mens. Waar ik van kan genieten? Van een goed gesprek, mooie muziek, ontmoetingen met mensen (vrienden, broeders en zusters, wijkgenoten, gelovig, niet-(zo)-gelovig, ‘anders’-gelovig,…), een rondje wielrennen (bij mooi weer), een fietstocht langs de grachten, een dagje ‘010’ met mijn liefste en 3 zonen… (;-). Ik hoop op nog vele mooie ontmoetingen in het Amsterdamse!

Waar word je persoonlijk enthousiast van binnen jouw gemeente?

De Elthetokerk is een heerlijk levendige, jonge, actieve, veelkleurige en wat eigenwijze gemeente van Jezus Christus met hart voor God, elkaar en de Indische Buurt: een kerk op zondag en door de week.  Ik vind het mooi dat zoveel mensen en (buurt)activiteiten hun weg weten vinden naar de Eltheto.

Waarom zou iemand naar jouw kerk willen komen? Wat trekt een nieuwkomer aan?

Word je net als ik enthousiast van een levendige, jeugdige, actieve, veelkleurige en wat eigenwijze kerk met hart voor God, elkaar en de Indische Buurt? Wil je het samen met ons wagen met het goede nieuws van Jezus Christus, een boodschap van geloof, hoop en liefde? Laat je je graag verrassen door de Bijbel? Wil je samen met ons Gods aanwezigheid zien en laten zien (ook heel praktisch) in Oost? Nieuwsgierig naar een ‘kerk, óók op zondag’ met vele partners in de wijk? Zie je geloven ook graag handen en voeten krijgen? … Kom dan eens langs om kennis te maken!

Contactgegevens
Martijn van Laar
predikant@elthetokerkamsterdam.nl