Paula de Jong

Neem contact op

Kloosterleven

Op mijn twintigste ben ik, nadat mijn relatie was uitgegaan, een week naar een klooster gegaan. Liefde heeft voor mij alles met geloof te maken en in het klooster wordt dat mysterie bestudeerd. Ik dacht: dan moet ik daar dus heen om te kijken hoe ik dit weer rechtbrei. En het beviel me ongelofelijk om de gebeden en die vieringen mee te maken. Ik zocht een kamer in de buurt en ging daar elke dag heen. Zo rolde ik het kloosterleven in.

Het was destijds niet mijn idee om predikant te worden, maar nadat ik in het klooster een keer tijdens het avondgebed een meditatie had gegeven was het duidelijk: dit is wat ik moet doen, dit is mijn werk. Ik ben een twijfelkont, maar dit was zo klip en klaar als het maar kan.

Weerspiegeling

Sinds 2018 ben ik predikant in de Nieuwendammerkerk in Amsterdam-Noord. Ik ben altijd bezig geweest met de vraag: hoe kan het dat het geloof het beste en het slechtste in de mens naar boven haalt? Dat zie je al in de Bijbel. En door met die Bijbel bezig te zijn realiseerde ik mij: dit gaat over mijzelf. Met elkaar de Bijbel lezen en je eigen verhaal daar tegen over zetten vind ik het leukste dat er is.

Contactgegevens: dominee@nieuwendammerkerk.nl of 06 1637 3625