Nieuwendammerkerk

"Als predikant help ik mensen om goede vragen te stellen. En om ze te leren dat het niet erg is om met vragen te leven."

Over de Nieuwendammerkerk

Een beetje verborgen tussen de Nieuwendammerdijk en de Purmerweg vind je een parel van een dorpskerk: de Nieuwendammerkerk. Van buiten robuust en romantisch, met naast de toren een smeedijzeren hek en daarachter een tuin en een 17e eeuws bijgebouw: de Kosterij. Van binnen voel je een kalme eenvoud, onder andere door het bijzondere blauwe dak.

In de kerk wordt veel gezongen, de gemeenschap heeft twee koren en een ensemble. De gemeenschap is hecht en betrokken op elkaar, al zijn we qua geloven behoorlijk divers (sommigen hebben een achtergrond in de Gereformeerde Bond, anderen komen uit de vrijzinnige stroming). We zijn behoorlijk grijs, maar we zoeken naar verbinding met de buurt, oa door de kerk beschikbaar te stellen voor activiteiten van Buufenbuur, de bewonersorganisatie in Tuindorp Nieuwendam.

In Noord kun je ook bij De Ark (in de Banne) en de Bethelkerk (Tuindorp Oostzaan) terecht. Zie bij De Ark en de Bethelkerk voor meer informatie.

Contactpersonen

Predikant
Paula de Jong: dominee@nieuwendammerkerk.nl

Onze kerkdiensten

Elke zondag om 10:00 uur is er een kerkdienst in de sfeervolle Nieuwendammerkerk. De diensten zijn via Kerkdienstgemist online te volgen.