Rosaliene Israël

Neem contact op

Kerk-zijn

We staan als kerk midden in de maatschappij. Een mooie herinnering die ik heb was van een groep Duitse  predikanten die op inspiratiebezoek was in de stad. Ter afsluiting lunchten we buiten aan een lange tafel, samen met bewoners van de Leefgemeenschap Slotervaart. Buurtbewoners liepen langs en maakten een praatje. Ik dacht: Dit is waar kerk-zijn over gaat. De kerk als een lange tafel op straat, zichtbaar in de wijk, waaraan altijd plaats is voor onverwachte gasten.

Veelzijdigheid

Sinds 1 november 2018 ben ik predikant-scriba van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA). Dit houdt in dat ik het gezicht ben van de PKA, verbinding leg tussen de verschillende kerkplekken en pastorale zorg biedt aan de collega-predikanten. Daarnaast houdt ik mij bezig met kerkelijke vernieuwing. De brede functieomschrijving sprak me aan, want veelzijdigheid past bij mij. Ik was predikant in een wijkkerk en heb lang in een christelijke leefgemeenschap gewoond. Daarnaast doe ik praktisch-theologisch onderzoek.

Toekomst

Er staat veel te gebeuren in de kerk in Amsterdam, onze ambities zijn hoog. Onze plek in de samenleving is echter minder vanzelfsprekend. We willen als kerk betekenisvol zijn. Daarvoor moeten we ons oor te luisteren leggen bij de samenleving en bij vernieuwende projecten, zoals onze nieuwe kerkplekken. We zijn als kerk continu in beweging, met oog voor de protestantse traditie.

Contactgegevens: rosaliene.israel@protestantsamsterdam.nl of 06 43132644

Blogs van Rosaliene Israël