Tim Vreugdenhil

Neem contact op

Stem in het maatschappelijk debat

Zingeving is voor iedereen belangrijk, ook als je niet bij de kerk betrokken bent. Dat wil ik als dominee laten zien. Vanuit mijn rol als stadspredikant probeer ik het geluid van de kerk in het maatschappelijk debat te laten horen. Een mooie uitdaging, omdat ik geloof dat we als kerk een enorme bijdrage kunnen leveren aan Amsterdam en zijn bewoners.

Aansluiten bij de stad

Voordat ik stadspredikant werd ben ik vijftien jaar lang met veel plezier dominee in Amstelveen en Amsterdam geweest. Toen realiseerde ik me dat 99% van de stad zich met andere dingen bezighield dan ik. Ik werd onrustig, had het gevoel dat ik een betere dominee kon worden. Sindsdien kan ik als ondernemende theoloog en als stadspredikant thema’s kiezen die beter aansluiten bij de stad.

Opnieuw uitvinden

Ik vind het de kracht van de kerk dat we steeds opnieuw proberen uit te vinden hoe we in verschillende tijden en plaatsen over God kunnen spreken. De statistieken lijken te zeggen dat de kerk op den duur uit de stad kan verdwijnen, maar ik geloof dat niet: de kerk en stad zitten vol elan en creativiteit. We hebben nog lang niet alles geprobeerd, we beginnen nog maar net!

Contactgegevens: tim@citykerk.amsterdam

Blogs van Tim Vreugdenhil