Reactie Nashville-verklaring scriba Protestantse Kerk Amsterdam
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:18/02/2019
  • Laatste wijziging in bericht:23/02/2022

De Nashville-verklaring over Bijbelse seksualiteit heeft veel mensen in onze stad geschokt. Ook binnen de Protestantse Kerk in Amsterdam is er verdriet over deze verklaring. Wij distantiëren ons ervan.

De afgelopen jaren hebben we als kerk gewerkt aan een cultuur van openheid en gesprek, ook over de thema’s waar we verschillend over denken. De toon en de inhoud van deze verklaring staat haaks op de open houding waar dit gesprek om vraagt, waarin ruimte is voor ieder om zich uit te spreken en gehoord te worden.

Tegen iedereen die zich door de Nashville-verklaring geraakt of gekwetst voelt zeggen we als Protestantse Kerk Amsterdam: weet dat er in onze stad talloze kerken en christelijke gemeenschappen zijn waar je van harte welkom bent.

ds Rosaliene Israël, scriba van de Protestantse Kerk Amsterdam

Regenboogvlaggen
De regenboogvlag hangt inmiddels uit bij de Keizersgrachtkerk, De Opgang, Vrijburg, Waalse Kerk, Willem de Zwijgerkerk, Thomaskerk, Noorderkerk, Nieuwendammerkerk. Klik hier voor foto’s

Update 8 januari: Vandaag zullen er vlaggen komen te hangen bij de Willem de Zwijgerkerk (zuid), Thomaskerk (zuid) en de Noorderkerk Amsterdam (centrum).
Vanwege de harde wind zal de Westerkerk regenboogbanier niet worden opgehangen.

Update 7 januari: Inmiddels hangen de vlaggen al bij de Oranjekerk (zuid), de Keizersgrachtkerk (centrum), de Opgang (nieuw-west), Vrijburg (zuid) en Waalse Kerk (centrum). Meer kerken zullen deze week volgen. De toren van de Westerkerk is van de gemeente Amsterdam, maar die heeft al toestemming gegeven de regenboogbanier morgen op te hangen.

Protestantse Kerk Amsterdam, waarin negentien kerken zijn verenigd, roept alle andere kerken in de stad op om eveneens de regenboogvlag te hijsen. Maandag 7 januari werden de eerste vlaggen gehesen naar aanleiding van de omstreden Nashville-verklaring. Filmpje: AT5 (hieronder)