Taizé: Bier en Bejaarden
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:04/02/2019
  • Laatste wijziging in bericht:23/02/2022

Durf jij het aan om iemand van 80+ in de ogen te kijken? Om te leren van zijn/haar levensverhaal? En dit te verbeelden in een eigen kunstwerk, samen met andere jongeren? Kom dan verhaal halen bij Taizé in Amsterdam!

Taizé Amsterdam is een jongerencommunity in Amsterdam-West. Sinds enkele jaren brengen Taizé-jongeren een bezoek aan ouderen van de Nassaukerk, waarna wordt nagepraat in de kroeg. Dit kreeg de projectnaam ‘Bier en Bejaarden’. In 2019 komt er een nieuwe versie van ‘Bier en Bejaarden: verhaal halen in West, verhalen van ouderen verbeeld door jongeren’.

Wat ga je doen? Taizé in Amsterdam koppelt je aan een oudere in Amsterdam-West. Je krijgt eerst een training hoe je op een goede manier in gesprek kunt gaan. In maart en april ga je twee of drie keer op bezoek bij de oudere. Ondertussen denk je vast na over een creatieve vorm want: je wordt uitgedaagd om het verhaal van de oudere te verbeelden in een kunstvorm (collage, filmpje, gedicht, liedje, storytelling e.d.). Zo kan de oudere zijn/ haar verhaal en levenslessen doorgeven aan een nieuwe generatie. Maak je geen zorgen: je wordt begeleid bij het kiezen van je kunstvorm en de uitwerking. In mei wordt alles samengevoegd tot een coole eindpresentatie!

Wil je meedoen of meer informatie? Of wil je helpen organiseren? Neem contact op met Evert Kaai, stagiair (06 177 911 69) of Arjette Kuipers, coördinator van Taizé Amsterdam (06 283 074 89).