Op zaterdag 25 augustus en zondag 26 augustus stond de Protestantse Kerk Amsterdam namens alle wijkkerken met een tent op het Marineterrein. Daar werd een voorproefje vertoond van de optredens die in onze kerken het komend seizoen in de planning staan. U kunt in het komend seizoen, na de Uitmarkt, één van onze negentien wijkkerken of negen pioniersplekken binnenlopen, concerten beluisteren, films bekijken, naar de Preek van de Leek, de Nacht van de Bijbel of andere evenementen die wij in Amsterdam organiseren.

Uitladder

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.

Activiteiten het hele jaar door

Buurtgalerie De Vijf Talenten in het Gast-huis is een ontmoetingsplek in Amsterdam Oud-West, waar kunstenaars de gelegenheid krijgen hun werk in de etalage te zetten. Elke woensdagmiddag genieten bezoekers onder het genot van een kop koffie van kunst van buurtbewoners. Ook creatieve workshops. Buurtgalerie De Vijf Talenten is een initiatief van geloofsgemeenschap Heilig Vuur West.
Elke woensdagmiddag, Gast-huis, Arie Biemondstraat 103, 14.00-18.00 uur, actuele informatie zie: heiligvuurwest.nl

Geniet je ook graag van een bijzonder verhaal? Houd je ervan om voorgelezen te worden? Vind je het leuk om andere mensen te ontmoeten? Kom dan samen lezen! Elke donderdag is er een leesgroep in de Elthetokerk in Oost.
Elthetokerk, Javastraat 118, 11.00-12.00 uur, meer informatie: wijlezensamen.nl of mail: [email protected]

Kom zingen bij het Popup Choir, een project van de Protestantse Diaconie Amsterdam waarbij elke keer een nieuwe popsong wordt ingestudeerd. Van de folksinger-songwriter Leonard Cohen tot de Amerikaanse rockband de Red Hot Chili Peppers. Na een uurtje oefenen onder begeleiding van een dirigent en een gitarist laten de zangers en de zangeressen het nummer horen aan het publiek. Na afloop een drankje. Meedoen gratis.
Twee keer in de maand op donderdagavond, in tuin of overdekte kas van de Protestantse Diaconie Amsterdam, Nieuwe Herengracht 18, deur open: 19.30 uur, start zingen: 20.00 uur, actuele informatie: popupchoiramsterdam.nl

In ThomasBoek gaat het over wat er in de moderne roman aan thematiek aan de orde komt en wat daarover in Bijbelse zin te melden valt. Er komen voornamelijk Nederlandse romans aan de orde.
Elke tweede donderdag van de maand, Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, 20.00-22.00 uur, actuele informatie: thomasopen.nl

Elke vrijdag repeteert daklozenkoor De Straatklinkers en luncht aansluitend in het Corvershof. Het koor is één van de activiteiten van Het Straatpastoraat van de Protestantse Diaconie Amsterdam. Vindt u het leuk om een keer te komen luisteren en/of mee te zingen, dan bent u van harte welkom. Het koor is ook te boeken voor kerkdiensten en evenementen.
Iedere vr. in één van de kelders van het Corvershof, Nieuwe Herengracht 18, 11.00-13.00 uur, meer info: facebook.com/Straatpastoraat. Boeken kan bij: [email protected]

Het Wereldhuis van de Protestantse Diaconie Amsterdam is een veilige plek waar ongedocumenteerde migranten samenkomen. Ze komen er om elkaar te ontmoeten, voor taalles, een warme lunch en hulp maar ook om zelf nieuwe activiteiten op te zetten. Gabriel Kamara richtte acht jaar geleden de Wereldhuis Fusion Band op. Een band met mensen en muziek uit alle delen van de wereld. Boekingen via coördinator van het Wereldhuis Geeske Hovingh: [email protected].
Voor actuele informatie zie: facebook.com/pg/WereldhuisFusionBand