Jong talent in de Westerkerk tijdens Grachtenfestival
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:27/07/2020
  • Laatste wijziging in bericht:23/02/2022

Van 7 tot en met 16 augustus 2020 vindt de 23e editie van het Grachtenfestival plaats in Amsterdam. Gerenommeerde en opkomende muzikale talenten spelen klassieke muziek en jazz uit alle werelddelen en vormen samen een rijk programma.

Als onderdeel van het Grachtenfestival zal in de Westerkerk ‘Jong Talent in de Oude Wester’ plaatsvinden met verschillende laureaten van het Prinses Christina Concours. Samen met Evan Bogerd, de organist van de Westerkerk, speelt een jong talent een afwisselend programma van solostukken en stukken samen gespeeld met orgel. De concerten vinden plaats van 13.00 tot 13.45. Aanmelden gaat via grachtenfestival.nl of via de links in het programma.

Za 8 aug: Evan Bogerd & Alexander de Bie, Orgel
Alexander de Bie (2001) is op zijn vijfde begonnen met piano bij zijn vader en op zijn zesde met orgel bij Jos van der Kooy. Vandaag de dag speelt hij beide instrumenten op hoog niveau en geeft op beide instrumenten concerten in zowel binnen-, als buitenland op vooraanstaande podia. Vòòr het behalen van de 1e prijs in de regionale finale van het Prinses Christina Concours, kwam Alexander al op zeer jonge leeftijd in de finale van het Concertgebouw Concours. Alexander is geselecteerd om deel te mogen nemen aan het volgende internationale Bach Orgelconcours in Leipzig.
Aanmelden voor dit concert

Zo 9 aug: Evan Bogerd & Lisa Schreiber, Saxofoon
Lisa Schreiber (2000) begon op achtjarige leeftijd met het spelen van klassiek saxofoon en was winnares van verschillende jeugdcompetities waaronder “Jugend musiziert” en het “Prinses Christina concours” zowel in de categorie solo als kamermuziek. Ze begon haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam in 2018 en trad toe tot de klas van de Nederlandse saxofooncoryfee Arno Bornkamp bij wie ze momenteel haar studie volgt.
Aanmelden voor dit concert

Ma 10 aug: Evan Bogerd & Donna van Leeuwen, Cello
Donna van Leeuwen (2006) speelt vanaf haar vijfde jaar cello. Haar eerste lessen krijgt ze van Wiesje van Eersel in Den Haag en daarna van Lenian Benjamins in Hilversum. Sinds 2019 krijgt Donna les van Jan Ype Nota aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Donna heeft met veel plezier en succes meegedaan de Muziekwedstrijd, het Britten concours en is door naar de landelijke finale van het Prinses Christina Concours, welke in het najaar van 2020 zal plaatsvinden. Donna speelt op een cello van Sebastian Klotz uit 1741.
Aanmelden voor dit concert

Di 11 aug: Evan Bogerd & Elin Haver, Altviool
Elin Haver (2003) begon op haar vierde met vioolspelen en startte aan de Sweelinck Academie voor Jong Talent aan het Conservatorium van Amsterdam op haar twaalfde. Hier ontdekte ze de altviool, en het was liefde op het eerste gezicht. Elin is toen overgestapt van viool naar altviool en studeert sindsdien bij Judith Wijzenbeek. Elin speelt op een altviool gebouwd door Matthieu Besseling en een stok, gebouwd door Jan Strumpler. Beiden zijn ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Elin won de tweede prijs in het Britten Altvioolconcours en de eerste prijs in de regionale finale van het Prinses Christina Concours.
Aanmelden voor dit concert

Wo 12 aug: Evan Bogerd & Jents Abma, hobo
Jents Abma (2005) speelt 6,5 jaar hobo en krijgt hoboles van Nynke Jaarsma. Jents heeft vroeger bij Crescendo te Drachten gespeeld en speelt momenteel in het Frysk Jeugd Orkest en het Jong NBE Noord. Ook is zij leerling bij de Ferwerda Academie, waar zij pianoles en muziektheorie krijgt van Rein Ferwerda. Jents heeft in 2020 de tweede prijs van het Prinses Christina Klassiek Concours Groningen in de leeftijdscategorie 12-14 jaar gewonnen. Hierbij is zij tevens als winnaar gekozen door de Laureaten jury.
Aanmelden voor dit concert

Do 13 aug: Evan Bogerd & Arne Bijnens , trompet
Arne Bijnens (14) uit Houthalen-Helchteren, België, startte zijn trompetopleiding op 8-jarige leeftijd aan de Genkse Academie voor Kunst, waar hij ondertussen geselecteerd is voor de JongTalent-klas. Hij volgt les bij Sven Creyns en nam al deel aan masterclasses bij Steven Devolder en Manu Mellaerts. Arne presenteerde zichzelf op verschillende wedstrijden, zowel met trompetkwartet (ABBA) als individueel. Het trompetkwartet wist zich 3 jaar op rij te plaatsen voor de nationale finalewedstrijd voor ensembles van Vlamo. In 2018 won Arne de Provinciale Solistenwedstrijd van Vlamo in Limburg (B) met grootste onderscheiding en behaalde hij een tweede plaats in de nationale wedstrijd. Een absoluut hoogtepunt was het behalen van een eerste prijs op het Prinses Christinaconcours in Maastricht in 2020, waar de jury hem loofde om zijn mooie, ronde sound. Als lid van harmonieorkesten Broederkring uit Houthalen en Demer&Laak uit Lummen, mocht Arne al meermaals als solist optreden tijdens concerten in België en Kroatië. Arne voelt zich nergens beter dan op een podium. Het is dan ook zijn grote droom om professioneel trompettist te worden.
Aanmelden voor dit concert

Vr 14 aug: Evan Bogerd & Twan van der Wolde, zang
De jonge tenor Twan van der Wolde was al op 12-jarige leeftijd hoofdsolist van het Roder Jongenskoor o.l.v. Rintje te Wies. Daarna volgden al gauw andere solistische optredens, zoals in het ‘Gloria’ van Antonio Vivaldi i.s.m. het Rotterdams Jongenskoor, het project ‘Psalms Psaumes Salmer’ van Cappella Den Haag, de Messe in Es-dur van Schubert i.s.m. Quink Vocaal Ensemble en hij zong het ‘Erbarme dich’ van Johann Sebastian Bach voor de filmproductie ‘Matterhorn’. Afgelopen jaar won hij de tweede prijs in de regionale finale van het Prinses Christina Concours. Momenteel werkt hij samen met zijn zangdocent David van Laar.
Aanmelden voor dit concert