Vrijheidsmaaltijden

Op zondag 5 mei organiseren de Protestantse Diaconie Amsterdam en twee kerken van de Protestantse Kerk Amsterdam een Vrijheidsmaaltijd. Geef je op en schuif aan.

Vrijheidsmaaltijd van de Protestantse Diaconie Amsterdam

De mensen van het Wereldhuis, een veilige plek voor mensen zonder geldige papieren, nodigen je van harte uit voor een heerlijke Vrijheidsmaaltijd in de prachtige Hoftuin of bij slecht weer in de overdekte Kas aan de Nieuwe Herengracht 18. Samen eten verbindt. Na een toost op de vrijheid begint de maaltijd.
Vanaf 19.00 uur is er muziek van de Wereldhuis Fusion band, waarop gedanst mag worden!
Zo. 5 mei, Hoftuin of overdekte kas, € 10,-,
info en reserveren: 4en5meiamsterdam.nl

Vrijheidsmaaltijd in Thomaskerk

Ook dit jaar wordt in de Thomaskerk een Vrijheidsmaaltijd gehouden om de vrijheid te vieren. Schrijfster
Marja Vuijsje spreekt over hoe ouders vrijheid of onvrijheid doorgeven. Vuijsje schreef onder andere twee boeken over hoe binnen Joodse en Iraanse families die processen gaan. Daarna drinken bezoekers op de vrijheid en eten met elkaar een lichte maaltijd.
Zo. 5 mei, Thomaskerk, 16.30 uur, toegang gratis, reserveren via:
thomasvrijheidsmaaltijd2019@gmail.com

Vrijheidsmaaltijd en Verhalen in Keizersgrachtkerk

In de Keizersgrachtkerk is iedereen welkom om mee te eten en haar/zijn verhaal met tafelgenoten te delen. Komend najaar is het 75 jaar geleden dat de bezetter, na de vondst van wapens in de Keizersgrachtkerk, de koster en dominee van de kerk oppakten en in de Kerkstraat fusilleerden. Jaarlijks rond 4 en 5 mei wordt daarbij stilgestaan met een Vrijheidsmaaltijd, dit jaar een eenvoudige, vegetarische driegangenmaaltijd.
Zo. 5 mei, Keizersgrachtkerk, 18.00 uur, € 5,-, reserveren via:
vrijheidsmaaltijd@keizersgrachtkerk.nl

Sluit Menu