Wekelijkse meditatie door scriba Protestantse Kerk: Op weg naar Hemelvaart en Pinksteren
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:23/04/2020
  • Laatste wijziging in bericht:23/02/2022

Het KRO-NCRV programma ‘Met hart en ziel’ zendt een speciale zesdelige serie uit. Ds. René de Reuver kijkt in een aantal korte meditaties vooruit naar Pinksteren. Iedere uitzending wordt afgesloten met een eigentijdse uitvoering van een lied uit het Liedboek.

De thema’s van de meditaties sluiten aan bij de verwarrende tijd waarin we nu leven: licht doorgeven, angst, maar ook (on)vrijheid en dankbaarheid.

Ds. De Reuver is blij met de mogelijkheid die de KRO-NCRV biedt om elke zaterdag het woord te richten aan televisiekijkers. “We leven in angstige en verwarrende tijden. Juist nu kunnen eeuwenoude woorden troost bieden en zorgen voor broodnodige hoop in ons leven. Dit is niet de eerste crisis, en de christelijke traditie heeft zich bewezen als ankerpunt. Ik hoop dat mensen hierdoor wekelijks op adem kunnen komen.”   

Naast de korte meditaties van ds. René de Reuver, delen mensen vanuit protestantse kerken in het land met de kijker hoe zij toeleven naar Pinksteren, zich inzetten voor anderen en hun leven leiden in deze bijzondere tijd. Iedere uitzending wordt afgesloten met een eigentijdse uitvoering van een lied uit het Liedboek. Bekende artiesten als Leoni Jansen, Syb van der Ploeg en Berget Lewis verlenen hun medewerking.