3 podcasts om terug te luisteren
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:23/07/2020
  • Laatste wijziging in bericht:01/06/2022

Wat is er mooier dan een wandeling door de natuur, terwijl je een fijne podcast luistert? In het overweldigende aanbod aan podcasts is het soms moeilijk kiezen. Daarom hier een selectie van drie kersverse verdiepende podcasts die gaan over zingeving en kerk, allen vanuit een eigen invalshoek. 

1. Janneke & Jonatan

Janneke & Jonatan zijn al hun hele leven bezig met zingeving. Met de vraag wat er nou écht toe doet. En wat niet. En wat werkt en wat niet. Je kent Janneke Stegeman misschien als Theoloog des Vaderlands. Jonatan Bartling is oprichter van Zinnig Noord, een community rond zingeving in Amsterdam.

In hun podcast delen Janneke en Jonatan samen met gasten hun ontdekkingen, maar ook de vragen die maar terug blijven komen. Zij hebben het over de kunst van liefhebben, over falen en opstaan, en het verlangen om écht iets van het leven te maken.

luister de podcast hier


2. Twee kerken op een kussen

In deze podcastserie gaan Henno Smit en Martijn van Leerdam – beiden dominee in Osdorp – openhartig met elkaar in gesprek. Ze ontmantelen wederzijdse vooroordelen, gaan dieper in op de verschillen in aanpak tussen de gemeenschappen en geven hun visie op kerkelijke diversiteit.

luister de podcast hier


3. SAYF Sessions

SAYF Sessions is een podcast voor christenen in Nederland met de focus op jongeren, gemaakt door Laurens en John Pieter. Door het bespreken van actuele thema’s en het delen van inspirerende verhalen willen ze christenen bemoedigen. Iedere aflevering hebben ze iemand te gast die vanuit eigen ervaring iets over een thema deelt. Zo schrijven ze: “we willen met elkaar de mooie, maar ook de moeilijke dingen van het geloof beleven, want geloven doen we samen!”

In een van de eerste afleveringen was onze dominee Paul Visser te gast.

luister Sayf Sesssions hier