3 á 4 lessen uit een ontspoord 40-dagen experiment

Jonatan Bartling, pionier bij Zinnig Noord, onderzoekt of hij in 40 dagen zorgzamer kan worden. Voor hij goed en wel begonnen is, blijkt de relatie met zijn vrouw op een einde te lopen. En toen was alles ineens anders.

Ben jij mijn herder?

Jessa van der Vaart leest de profeet Ezechiël. Hij geeft niet alleen de herders (leiders) ervan langs, maar ook de schapen. Het volk krijgt de leiders die het verdient...

Gedachten over rommel

Martijn van Leerdam ergert zich aan rotzooi op straat vraagt zich af wat er zou gebeuren als we aandacht zouden besteden aan de kleine dingen die van waarde zijn?

Een paar schoenen

We gaan al stuntelend door het leven zonder te weten waar het aan ligt. Een verhaal over twee schoenen kan dat gegeven verduidelijken én relativeren. Lees de nieuwe column van Lodewieke Groeneveld.

Brak

'"Ik ben het niet!" Deze woorden komen van Johannes de Doper. Wat een contrast met het levensgevoel van millennials. Terwijl zij iedereen om zich heen voortdurend naar zichzelf zien wijzen (kijk naar mij! Ik ben het!), komt in de Bijbel iemand voorbij die zegt: Ik ben het niet!' Lees de nieuwe column van Jessa van der Vaart