Update rondom Corona
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:13/03/2020
  • Laatste wijziging in bericht:23/02/2022

KERKELIJKE ACTIVITEITEN IN TIJDEN VAN CORONA

De maatregelen die nodig zijn om het Coronavirus in te dammen hebben ook invloed op kerkdiensten en andere activiteiten van de Protestantse Kerk Amsterdam. Sommige wijkkerken hebben besloten de diensten tot en met 29 maart niet door te laten gaan, terwijl anderen een viering in gewijzigde vorm houden. Ook worden alternatieven aangeboden, zoals kerkdiensten via de kerktelefoon of webcam. De PKA volgt hierbij de richtlijnen van de landelijke Protestantse Kerk, zie: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

Hou er verder rekening mee dat bijeenkomsten met veel (verwachte) deelnemers of deelnemers uit risicogroepen verplaatst of uitgesteld worden.

Kijk voor uw eigen wijkkerk of pioniersplek op de website van uw gemeente.

Veel kerken zenden hun kerkdienst ook uit via hun eigen website en via kerkdienstgemist.nl  (via deze link zie je de Amsterdamse kerken)

Voor a.s. zondag heeft de landelijke Protestantse Kerk alvast een alternatief voor de viering in de aanbieding. Om 9.30 op NPO 2 kunt u kijken naar een meditatief moment door ds. Rene de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk.

(Dit artikel is geplaatst op vrijdag 13 maart 12 uur en voor het laatst bijgewerkt op vrijdag 13 maart 12 uur.)