De mooiste concerten om terug te kijken
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:29/07/2020
  • Laatste wijziging in bericht:01/06/2022
Still uit Amsterdam Sinfonietta, Empty Concertgebouw Sessions

We hebben de afgelopen maanden minder concerten live bij kunnen wonen, maar het wordt ons wel heel gemakkelijk gemaakt om vanuit huis te genieten van onze favoriete muzikanten. Hieronder wat inspiratie voor een muzikale zomer.

Concertgebouw
Spelen in een lege zaal; het Concertgebouw liet artiesten het podium betreden voor een akoestische, intieme set. De Empty Concertgebouw Sessions zijn online terug te kijken en je vindt onder andere Edsilia Rombley, Karsu en het Dudok Quartet. Voor liefhebbers van de Buena Vista Social Club: vorige week zette Het Concertgebouw een concert van deze wereldse muzikanten uit 2013 online (in een volle Grote Zaal, wat een ander gezicht!) Bekijk ‘m hier.

Bekijk de Empty Concertgebouw Sessions

Studio 150 Bethlehemkerk
Jazz, pop, klassiek en world music in een intieme setting met glas-in-lood. Studio 150 Bethlehemkerk biedt iedere avond een livestream-concert aan via Facebook en Youtube. De lijst telt inmiddels meer dan 60 volledige concerten om terug te kijken, met onder andere Ruben Hein, Spinvis en de Amsterdam Klezmer Band. Aanrader!

Bekijk in HD via YouTube
Bekijk op Facebook

Westerkerk
Voor liefhebbers van het orgel zijn de concerten in de Westerkerk een must. De afgelopen maanden gaf Evan Bogerd, samen met diverse gastmuzikanten, meerdere YouTube concerten op het befaamde, gerestaureerde Duyschot orgel.

Bekijk de orgelconcerten van de Westerkerk

Noorderkerkconcerten
Een maand geleden speelde Camerata RCO in de Westerkerk. Dit ensemble – bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest – speelde onder leiding van Rolf Verbeek de 4e symfonie van Bruckner, ook wel ‘de Romantische’ genoemd. Via de Facebookpagina van Noorderkerkconcerten kijk je dit concert, plus een tiental andere klassieke concerten terug.

Bekijk Noorderkerkconcerten

Veel kijk- en luisterplezier!