‘Ik geef aan de kerk, omdat het een plek is waar ik graag ben en verbinding ervaar’

“Ik geef graag aan zaken die me aan het hart gaan, waar ik me zorgen om maak”, stelt Amsterdamse Julia IJmker als we haar vragen aan wie ze graag geeft. “Ik zie dat er veel misgaat in de wereld en ik wil dat daar meer geld naartoe gaat.” Julia is hierin niet de enige. In Nederland kennen we een lange traditie van goeddoen en omkijken naar een ander. 

Jezus riep het tweeduizend jaar geleden al: ‘het is beter te geven, dan te ontvangen’. En ook de wetenschap laat telkens zien dat we als mens hardwired zijn om te delen. Om te geven met en aan anderen. Door te geven word je meestal rijker als mens, niet armer.

Dat geven kan op allerlei manieren. Denk aan je tijd, aandacht, energie, kennis of geld, afhankelijk van je mogelijkheden. In de kerk vind je dan ook een breed scala aan gevers. Je hebt mensen die veel liefde kunnen geven, mensen die veel tijd kunnen geven, mensen met ruime financiële mogelijkheden of juist de kennis en ervaring. En die mix maakt de kerk zo’n bijzondere en waardevolle plek.  
 
In de maand januari staan we door middel van Actie Kerkbalans binnen de kerken bewust stil bij geven op financieel gebied. Want dankzij financiële steun kunnen we buurtmaaltijden koken waar jong en oud kan aanschuiven. Kunnen we koffie-ochtenden organiseren voor mensen die weinig aanspraak hebben. En kunnen we onze stiltekapellen en kerkzalen verwarmen en onderhouden voor mensen die op zoek zijn naar stilte, ruimte en/of God. Julia IJmker vervolgt: Ik geef ook geld aan de kerk. Omdat het een plek is waar ik graag ben, verbinding ervaar en onderdeel van ben. Daar wil ik financieel aan bijdragen. Dat is geen 10% van mijn inkomen zoals je soms hoort, want het leven is al duur genoeg, maar dat betekent niet dat je niks kan geven. Ik wil iets teruggeven, en dat kan door vrijwilligerswerk, maar ook geld is een essentieel onderdeel daarvan. 
 
Wil jij de kerk in Amsterdam ook financieel steunen en bijdragen aan 25 plekken van ontmoeting, zingeving en geloof? Klik dan hier om een donatie te doen. Wil je een donatie handmatig overmaken, doneren via MijnPKA of een via machtiging? Klik dan hier. Dankjewel voor je steun!  
 
Wil je op een andere manier geven aan de kerk in Amsterdam? Neem dan contact op via info@protestantsamsterdam.nl