Kerstavonddienst Zondagavondkerk vanuit Museum of Humanity
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:17/12/2020
  • Laatste wijziging in bericht:23/02/2022

Voor het eerst in ruim 50 jaar geen Kerstavonddienst in het Concertgebouw, maar online vanuit het Museum of Humanity.

Door Corona komt er een einde aan een traditie van de Kerstavonddienst in het Concertgebouw. Vele jaren organiseerde de Zondagavondkerk in Amsterdam de gratis toegankelijke Kerstavonddienst in het Amsterdamse Concertgebouw. “Een mooie traditie met zo’n 2000 bezoekers. Dit jaar is alles anders. Kerstavond blijven wij vieren”, aldus Taco Koster, voorganger van de Zondagavondkerk, “anders, maar net zo mooi”.

Online is er een prachtig evenement geboren. Thuis voor de buis, of achter de laptop nemen wij u mee met prachtige muziek, inspirerende verhalen en een zoektocht naar de essentie van Kerst.

Het Museum of Humanity vormt een prachtig decor. Middels foto’s wordt in dit museum de schoonheid en waardigheid van de mens te midden van een gebroken wereld getoond. De beelden vanuit het museum laten zien dat in deze moeilijke tijden er verwondering en hoop blijft schitteren. En daarom klinkt de uitnodiging voor iedereen: ‘Doe mee en vier Kerst!’

De online Kerstavonddienst wordt georganiseerd door de Zondagavondkerk in Amsterdam, onderdeel van Diensten met Belangstellenden. Medewerking wordt verleend door dirigent Benjamin Bakker, het Dutch Vocal Art Ensemble, het Faber Strijkkwartet en saxofonist Paul van der Feen.

De artiesten staan garant voor een sfeervolle invulling van de muziek. Anne-marie Bakker gaat in gesprek met Ruben Timman, fotograaf en founder van het Museum. Voorganger Taco Koster vertelt waarom hij Kerst, ook dit jaar, zo bijzonder vindt.

De online Kerstavonddienst is, net als in het verleden in het Concertgebouw, gratis bij te wonen.

Meer informatie en aanmelden voor de link op YouTube: www.kerstavonddienst.nl

Voor alle kerstnachtdiensten van de Protestantse Kerk Amsterdam