Ton Kleijne: nieuwe beheerder Muiderkerk
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:11/02/2019
  • Laatste wijziging in bericht:23/02/2022

Per 15 februari is Ton Kleijne de beheerder van de Muiderkerk. Ton: “Ik word dan wel beheerder van een gebouw, maar het gaat in de kerk natuurlijk om mensen.”

Ynze was er als de kippen bij om mij tijdens de workshop over het kerkgebouw direct op de foto te zetten en mij te vragen een stukje over mijzelf te schrijven. Goed, bij deze dus om kennis te maken met de leden van de Muiderkerk. Mijn naam is Ton Kleijne, ik ben 56 jaar en ben nu bijna 34 jaar getrouwd met Hanneke Mak. Wij hebben samen 3 kinderen waarvan er nog één thuis woont. Ook hebben wij 2 nog katten bij ons thuis wonen in Beverwijk. Daar wonen wij eigenlijk al ons hele leven.

Jarenlang waren wij actief binnen eerste de Gereformeerde Kerk Beverwijk wat later de Protestante Gemeente Beverwijk. Commissie van Beheer, Ouderling, Diaken we hebben het allemaal meegemaakt. Maar ook het ondersteunen van de koster en doen van klussen in en voor de kerk. Dit alles van uit onze overtuiging dat we pas samen een gemeenschap zijn als we ook dingen samen doen. Van mijn vakgebied ben HR adviseur en Register Arbeidsdeskundige en Veiligheidskundige en ben daarnaast ook ruim 4 jaar als vrijwilliger werkzaam geweest in een Goede Doelen Kringloopwinkel. Daar heb ik de 100 vrijwilligers begeleid en ondersteund in vrijwel alles wat binnen mijn vakgebied lag of daar raakvlakken mee had.

Om nu voor de gemeente van de Muiderkerk op een soortgelijke wijze met het verhuur bezig te vrijwilligers te ondersteunen en kleine reparaties te gaan verrichten, licht op een bijzondere wijze in het verlengde van 2 van mijn voormalige vrijwilligerstaken ( kerk en kringloop).

Ik zal 18 uur per week voor de Muiderkerk mijn werk doen, maar ben niet al die tijd op de locatie aanwezig. Dat zal nog nader bepaald moeten worden. Communicatie zal ook via mail en telefoon plaatsvinden. Als u een zwarte motorfiets op het plein bij de kerk aantreft, dan is waarschijnlijk die van mij en ben ik dus in het kerkgebouw aanwezig.

Natuurlijk ben ik heel benieuwd naar wat de vrijwilligers in de Muiderkerk allemaal aan activiteiten doen en doe ik mijn best om alle, voor mij, nieuwe gezichten en namen te onthouden. Ook ga ik een kennismakingsronde doen en zal ik sowieso ter kennismaking binnenkort de zondagse dienst bijwonen en wellicht wel vaker.

www.muiderkerk.nl