Joost Röselaers (1979) is sinds augustus 2017 predikant van Vrijburg in Amsterdam. Hij was eerder predikant van Vrijburg van 2009 tot 2013. In de tussentijd (2013-2017) was hij predikant van de Nederlandse Kerk in Londen. Vanuit zijn kerk in Londen gaf Röselaers vorm aan het Dutch Centre en de Nederlandse City Lunches (NCL) in Londen. Door deze vernieuwende activiteiten is de Nederlandse Kerk in Londen geworden tot een plek van ontmoeting en zingeving voor alle Nederlanders in Londen – kerkelijk of niet.

Joost groeide op in het buitenland, eerst in Genève, later in Dakar. Na de Vrije Hogeschool in Driebergen studeerde hij theologie in Leiden en Kaapstad. Tijdens zijn studie was Joost bestuurslid bij de vereniging Jonge Vrienden van het Concertgebouw. Joost studeerde af op het verzoeningsproces in Zuid-Afrika.

Naast zijn werkzaamheden als predikant is Joost actief in de politiek en in verschillende besturen (o.a. van de Preek van de Leek in Amsterdam en van een aantal fondsen), en gaat hij jaarlijks met de Johanniter Hulpverlening mee met een vakantieweek voor mensen met een lichamelijke handicap.

In 2012 verscheen zijn eerste publicatie, ‘Het vrije woord: theologen en opiniemakers in domineesland’. Hij schrijft regelmatig opiniestukken in o.a. Trouw, De Volkskrant en NRC Handelsblad.

Naast zijn aanstelling in Vrijburg (40%) is Joost ook landelijk algemeen secretaris van de remonstranten.

Contactgegevens
Joost Röselaers
jhroselaers@online.nl
tel. 06 55 77 67 13

Joost Röselaers is op twitter actief en te volgen op www.twitter.com/roselaers