Joost Röselaers

Neem contact op

Niet zeker weten

De meest tijd in mijn leven leef ik als ware ik een ongelovige. Het is niet zo dat ik continu een lijntje naar boven heb en ook niet dat ik ervan overtuigd ben dat er een God is. Ik hoop het van harte, want het geeft diepte en perspectief, maar tegelijkertijd weet ik niet wat ik dan eigenlijk hoop. Maar met die vraag wil ik wel de rest van mijn leven blijven stoeien.

Een tegenverhaal

Ik vind dat het onderscheid gelovig of niet-gelovig de lading niet dekt. De meeste gelovigen zijn vaak ook niet gelovig en andersom kunnen niet-gelovigen heel gelovig zijn. Dat zijn van die clichés waardoor je elkaar niet kunt vinden en waardoor ieder in zijn eigen bubbel blijft. Wat het geloof kan bieden is ruimte voor reflectie, bezinning én een tegenverhaal laten horen: het kan ook anders. Dat vind ik het mooie aan het Bijbelse verhaal.’

Ik ben opgegroeid in het buitenland, eerst in Genève, later in Dakar. Later studeerde ik theologie in Leiden en Kaapstad. Tot 2017 was ik predikant van de Nederlandse Kerk in Londen. Voor mij als theoloog is het onmogelijk om niet betrokken te zijn bij de maatschappij, dan zou je de kern van het verhaal van Jezus onrecht doen.

Contactgegevens: jroselaers@vrijburg.nl of 06 55 77 67 13

In Financieel Dagblad en NRC verschijnen regelmatig artikelen van Joost. Ook is hij zeer actief op social media. 

 

 

Blogs van Joost Röselaers