Verspreiding coronavirus voorkomen
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:04/03/2020
  • Laatste wijziging in bericht:23/02/2022

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen stellen wij de volgende informatie en richtlijnen ter beschikking.

Zondagse viering / delen van brood en wijn
De Protestantse Kerk Amsterdam hanteert de richtlijnen van Protestantse Kerk Nederland. U vindt de richtlijnen hier. Deze richtlijnen gaan in op de zondagse viering en andere ontmoetingsmomenten in de kerk of georganiseerd door de pioniersplek, en in het bijzonder het avondmaal en delen van brood en wijn.

Neem geen risico
Voel je je grieperig, blijf dan thuis, is het devies. Dit geldt voor de kerkelijke vrijwilligers maar ook voor de betaalde medewerkers. Ben je recent in een risicoland geweest, hou je dan aan de richtlijnen van de RIVM. U kunt deze richtlijnen hier nalezen.

Uitval door ziekte
Komt je wijkkerk of pioniersplek door ziekte van betaalde medewerkers en/of vrijwilligers in de problemen, neem dan contact op met het secretariaat.

Communiceer je aanpak met alle betrokkenen
Deel de voorzorgsmaatregelen met alle betrokkenen, zorg voor een goede onderlinge communicatie en hou elkaar op de hoogte van eventuele ontwikkelingen.

Centraal contactpunt Protestantse Kerk Amsterdam
Neem voor vragen en informatie over de aanpak van de Protestantse Kerk Amsterdam ter verspreiding van het coronavirus contact op met het secretariaat van het kerkelijk bureau:
020- 5353 700.