Vacature Leefgemeenschap Hebron

Over Buurtkerk Hebron en Leefgemeenschap Hebron
Buurtkerk is een levendige en diverse gemeenschap in de Spaarndammerbuurt waar mensen van allerlei achtergronden samenkomen. De leefgemeenschap deelt in de missie van Buurtkerk Hebron, die verlangt naar de bloei van de buurt en de levens van haar bewoners. Samen willen we zoeken naar en iets laten zien van het Koninkrijk van God.
De leefgemeenschap rust op drie pijlers: onze relatie met elkaar, onze relatie met God en onze relatie met de buurt. Dat wordt zichtbaar door samen eten, film kijken of een spel te doen (elkaar), door gezamenlijke stilte in de buurtkapel, gebed en gesprek (God) en door vuil te prikken, aanwezig te zijn bij inloopmomenten en door buurtbewoners uit te nodigen om mee te eten (buurt). Zo geven we op één plek vorm aan samen leven én geloven, aan kerk-zijn én buur-zijn, en leren we elkaar en onze buurt lief te hebben.
De leefgemeenschap, die in november 2020 officieel van start is gegaan, bestaat momenteel uit acht volwassenen en zes kinderen.

Profiel en woning
Per 1 september komt er een maisonnette woning vrij voor verhuur. We zijn hiervoor op zoek naar een gezin dat zich herkent in de visie van Buurtkerk Hebron en dat het verlangen heeft om deel te zijn van de leefgemeenschap. De toewijzing van de woning is gekoppeld aan verbondenheid met de buurtkerk, inzet voor de leefgemeenschap en de missie van Hebron – binnen de grenzen van ieders eigen tijd, vermogen en talenten. Vanwege de grootte van de woning geven we voorkeur aan huishoudens van drie of meer personen. De woning heeft een dubbele woonkamer op de 3e etage (het achterdeel is ook te gebruiken als slaapkamer), een aparte keuken en een toilet. Op de 4e etage zijn twee slaapkamers, een ruime badkamer en een klein balkon. De oppervlakte is ongeveer 90m2. De huurprijs (excl. energie) bedraagt €1070 per maand (incl. servicekosten). Voor mensen met een bovenmodaal inkomen zal de huurprijs afwijkend zijn.

Procedure
De woning komt beschikbaar vanaf 1 september. Heb je interesse? Tot uiterlijk zondag 7 juli kun je reageren met een motivatiebrief. De sollicitatiecommissie bestaat uit twee bewoners, iemand van de buurtkerk en een externe betrokkene. Eind Juli vinden de gesprekken met kandidaten plaats. Het zal dan ook mogelijk zijn om de woningen te bezichtigen en op informele basis kennis te maken met de bewoners van de leefgemeenschap. Kennismaken met ons of de buurtkerk kan natuurlijk altijd door bijvoorbeeld een viering te bezoeken (zondag om 11 uur) of de koffie-inloop (op vrijdagochtend van 9 tot 12 uur).

Voor meer info: Buurtkerk Hebron in de Spaarndammerbuurt Amsterdam

Heb je interesse of vragen? Mail dan naar leefgemeenschap@hebron.amsterdam Reageren kan tot en met zondag 7 juli 2024. Gesprekken vinden plaats op woensdagavond 17 juli.