6 tips om de komende 6 maanden door te komen
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:10/11/2020
  • Laatste wijziging in bericht:01/06/2022

Hoe komen we deze coronatijd zinvol door? Covid-19 is nog zeker 6 maanden bepalend voor ons leven. Het bisdom Oxford van de Anglicaanse kerk publiceerde de ‘regel van 6‘ om deze maanden door te komen. Dominee Bas van der Graaf van Holy Hub gaf er een Amsterdamse draai aan.

1

Zes maanden is de nieuwe horizon

COVID-19 is nog zeker zes maanden bepalend voor ons leven. Stel je daar op in, maar richt je vooral op het goede. Wees dankbaar voor de voorzieningen in ons land, houd je ogen open voor kansen, laat los wat je al eerder had willen loslaten, put uit je spirituele bronnen en ga op zoek naar nieuwe.

2

Zes dagen werken en één dag rusten

Een goed ritme van werk en rust is van levensbelang. Kies een sabbatdag en geniet ervan. In de joodse traditie is het de zaterdag, in de islamitische de vrijdag, in de christelijke de zondag. Welke dag kies jij?

Laat los wat je al eerder had willen loslaten

3

Zes mensen om mee op te trekken

Maak deel uit van een groep van zes mensen die elkaar steunen en bemoedigen. Spreek af wat je van elkaar hoopt en verwacht. Delen van je diepste gedachten en gevoelens gaat niet vanzelf.

4

Zes manieren om licht te verspreiden in je omgeving

Kies zes mensen of organisaties die je wilt steunen.
Geef aandacht en liefde!

5

Zes procent van je inkomen bijdragen aan je gemeenschap

Ondersteun instellingen die in nood verkeren. Zoals winkels, restaurants, je geloofsgemeenschap, culturele instellingen. Geen geld? Geef dan 6% van je tijd.

6

Zes mensen om aan te denken of voor te bidden

Kies zes mensen uit aan wie je regelmatig denkt of voor wie je bidt. Er bestaat een stille kracht op de achtergrond.

Geschreven door: Bas van der Graaf