Eise Wielinga – Hart & Ziel
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:30/04/2019
  • Laatste wijziging in bericht:23/02/2022
Eise Wielinga in de Binnenwaai. Foto: Maartje Geels

Eise Wielinga (24) woont in Schoorl en doet de hbo-opleiding Informatica in Haarlem. ’s Zondags bezoekt hij zo nu en dan met zijn ouders de protestantse Immanuëlkerk in Alkmaar. Bij jongerendiensten is hij altijd present. Ook bezoekt hij De Binnenwaai Praise. De Binnenwaai staat op IJburg en is een van de kerken van de Protestantse Kerk Amsterdam. Bij deze viering, die door jongeren wordt georganiseerd, is iedereen welkom. De Praise wordt om de zes weken op zondagavond gevierd. Eise is er als vrijwilliger aan verbonden.

‘Ik ging met mijn ouders naar de kerk maar vond er geen bal aan. Toen ik 18/19 jaar was, raakte ik mijn geloof kwijt. Toen ik 21 was vond ik het geloof terug door gesprekken met Alexander Noordijk, toen jeugdwerker in de Immanuëlkerk, nu voorganger van De Binnenwaai.
Voor mij is het belangrijk om mijn geloof praktisch te beleven door o.a. vrijwilligerswerk te doen voor De Binnenwaai Praise. De muziek is heel belangrijk. De band ‘Shakira and friends’ zingt Opwekkingsliederen, muziek uit de Hillsong Church en eigen geschreven nummers. Er is een thema, altijd gekoppeld aan een stukje uit de Bijbel. ‘Een nieuw begin’ was het thema in februari. Dat hoorde bij de gelijkenis van de ‘De verloren zoon’. In een sketch speelde ik de verloren zoon. Ik had een wit overhemd aan en werd letterlijk beklad met wat je fout kunt doen, zoals liegen en dronkenschap. Maar dan komt Jezus die de zonden (het overhemd) overnam.
Alexander verzorgt altijd de verkondiging, hij legt de verbinding naar het dagelijks leven. Gebedspunten worden ingebracht, waarvoor wordt gebeden. Aan het eind is er een hapje en een drankje. Het gaat erom dat de Heer aanwezig is. Voor mij is het een plaats van geloofsbeleving. Ik ervaar De Binnenwaai als een veilige plek. Daarom verzin ik met de andere vrijwilligers met hart en ziel thema’s voor de vieringen en de invulling ervan. Als dat dan aankomt, daar geniet ik van!

Tekst: Baukje Bos-Burggraaff. Foto: Maartje Geels