Gerbert Kremers – Hart & Ziel
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:12/11/2018
  • Laatste wijziging in bericht:23/02/2022

Gerbert Kremers (21) is zanger van de Jeruzalemkerk Band (JKB), de muziekgroep die wekelijks in de dienst liederen speelt en zingt. In het dagelijks leven is Gerbert verpleegkundige in opleiding en loopt hij momenteel stage in het MC Zuiderzee in Lelystad.

De Jeruzalemkerk is hem vertrouwd want met zijn ouders en twee zussen komt hij al in de buurtkerk van de Baarsjes sinds hij er werd gedoopt.

‘Acht jaar was ik toen ik solo moest zingen in de kerstnachtdienst Kaarsjes in de Baarsjes. De Jeruzalemkerk is dan prachtig verlicht met honderden lichtjes. Ik zong het lied ‘Als ik een herder was…’. Dat beviel kennelijk zo goed, dat dominee Bas van der Graaf zei dat ik er wat mee moest doen. Ik wist zelf absoluut niet waar ik mee bezig was, want ik zong gewoon omdat ik het leuk vond’. ’Toen ik wat ouder werd, vroeg onze bandleider of ik bij hen in de JKB-band wilde zingen. Een hele eer, want het zijn uitstekende muzikanten. Naast de traditionele psalmen en gezangen zingen we ook een paar andere liederen: Opwekkingsliederen, maar ook wel Psalmen van nu/sela, af en toe Johnny Cash of hymnes uit Taizé. Ik vroeg me af: is dat wat voor mij? Ik was wel muzikaal maar niet elke noot kwam er zuiver uit. Toch heb ik de stap gewaagd en ben ook zangles gaan nemen, bij zangschool Your voice in de Baarsjes. Dat was leuk en ook goed voor het niveau van de optredens.’

‘Mijn lievelingslied om te zingen is My lighthouse. Het gaat over wie God is. Voor mij is hij als een vuurtoren die ons veilig in de haven leidt. Er gebeuren vaak dingen in je leven waarvan je pas achteraf ziet dat het je dichter bij God brengt. Toch mooi als je daarover kunt zingen!?’

Tekst: Wilfred Scholten