Samen zingen in Hebron, Chris Veldhuis doet het met hart en ziel

Chris Veldhuis (31) is docent Engels in het middelbaar beroepsonderwijs. Sinds zijn zesde speelt hij piano en sinds zijn twaalfde gitaar. Zijn eerste elektrische gitaar spaarde hij bij elkaar door wekenlang bollen te pellen. Met een band begeleidde hij de diensten in de Vineyardkerk Amsterdam, die lijkt op een evangelische kerk. Nu is hij muzikant bij Hebron. Musiceren in de kerk is zijn passie.

‘Sinds april 2019 woon ik met mijn gezin in de leefgemeenschap van Hebron. Toen we kwamen, zijn we meteen overgestapt van kerk. Wat vind ik het prachtig om te spelen met de musici van Hebron. Er zijn gitaristen, zangers, zangeressen, een fluitist en er was een heel goede pianist. Ik speel gitaar en zing. Als het lied er zich meer voor leent, kruip ik achter de piano.
Samen zingen doe ik met hart en ziel. God aanbidden, hem bezingen. Als mens blijf ik zoeken. Soms heb ik het moeilijk met het geloof, soms voelt God ver weg. Het blijft mysterieus. Ik wil roepen: God neem mijn hart, breng me bij u, zoals in het lied: Come thou fount of every blessing.

God, laat het goed komen met de wereld

In coronatijd begon buurtdominee Jurjen de Bruijne van Hebron met een video-serie, die aansluit bij de actualiteit. Ik schrijf een liedje bij elk verhaal. Dat vind ik heel inspirerend! Twee jaar geleden met Pinksteren ging de eerste video over het overlijden op 25 mei van George Floyd, een Afro-Amerikaanse man die werd vermoord door een politieagent in Minneapolis. Dit maakte diepe indruk. Hierover heb ik het liedje Those who can not breathe, will finally fill their lungs geschreven. Dit liedje verwoordde een gevoel van onrecht. Het is een gebed: God laat het goed komen met de wereld. Er spreekt hoop uit: er is herstel in de wereld. Dat is een heel hoopvolle boodschap.’

Dit interview verscheen eerder in Kerk in Mokum.

🖋 Baukje Burggraaf
📸 Marloes van Doorn