Ik ken Hem door het samenzijn – Stacey Krom
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:27/09/2018
  • Laatste wijziging in bericht:23/02/2022

Want waar twee of drie mensen in mijn naam samen zijn, ben ik in hun midden (Matteüs 18:20)

Op donderdagavond 5 november 2015 liep ik voor het eerst de Nassaukerk in om deel te nemen aan het maandelijkse gebed van Taizé in Amsterdam. Gebeden had ik nog nooit. Ik was wat je noemt: ‘een zoeker’. Waarnaar ik zocht wist ik ook niet. Pas veel later werd ik mij bewust van wat ik die avond gevonden had.

Ik vond iets waarvan ik deel wilde uit maken. Niet alleen de spiritualiteit volgens de broedergemeenschap van Taizé in Frankrijk trok mij aan, maar ook de mensen die ik ontmoette bij de diverse activiteiten. Zoveel verschillende mensen, en toch hadden we iets gemeen! Was dat God? Ik durfde Hem toen nog niet eens bij die naam te noemen. En mijzelf, een christen? Dat durfde ik al helemaal niet te zeggen.

Het is nu bijna drie jaar later en ik noem Hem God. Want ik ken Hem. Ik ken Hem door de verwelkomende glimlach van degene die mij op donderdagavond de  liturgie, de kaars en het liedboekje aangeeft. Ik ken Hem door de vele knuffels die gedeeld worden tijdens de borrel na afloop van het gebed. Ik ken Hem door het samen bidden tijdens de intieme communitykring. Ik ken Hem door het samenzijn. Ik durf mijzelf nu christen te noemen. Want ik ken mijzelf. Ik ken mijzelf door Hem en door Zijn mensen. En dát is wat ik die avond vond: een gemeenschap waar ik mezelf mag zijn. In augustus zei ik officieel en volmondig ‘Ja!’ tegen de gemeenschap van Taizé in Amsterdam en tegen God. Ik ben gedoopt!

Iedere eerste donderdagavond van de maand organiseert Taizé in Amsterdam een Taizégebed in de Nassaukerk, 19.00-21.00 uur. Kijk voor het hele programma op Facebook en kom een keer langs. Welkom!

Stacey Krom is kernteamlid van pioniersplek Taizé in Amsterdam
www.taizeinamsterdam.nl