‘Preek via de laptop? Zie het als een vorm van vasten’
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:01/04/2020
  • Laatste wijziging in bericht:23/02/2022

Niet naar de kerk door corona, hoe doen mensen dat? Kerkgangers uit heel Nederland delen hun ervaringen en gedachten bij de online kerkdiensten. ‘Die rustige entourage en de goede preek via YouTube: dit moet blijven!’

Avondmaal

Toen mijn schoonmoeder vroeger vanwege haar gezondheid niet naar de kerk kon, luisterde ze naar de kerkradio. Eens was er avondmaal en ze vertelde dat ze toen zelf maar een stukje brood nam. Ik vond dat ontroerend, maar kon me er niets bij voorstellen. Afgelopen zondag luisterden mijn man en ik digitaal naar een van onze eigen predikanten. Toen de dominee voor een aantal mensen een kaarsje aanstak, hebben wij dat ook gedaan voor twee vriendinnen, de één ernstig ziek, de andere pas haar man verloren.

Jenny Pot-Timmerman, Maastricht

Lees het volledige artikel op de website van Trouw.