Iedereen moet zich vrij voelen om zichzelf te kunnen zijn. Te houden van wie je wilt. Maar dat is nog steeds lang niet overal zo. Ook binnen de christelijke gemeenschap niet. Daarom laten we als Protestantse Kerk Amsterdam onze stem horen. Omdat we willen dat iedereen zich vrij voelt. Ook dit jaar doen we dat door deel te nemen aan de Pride Walk op zaterdag 22 juli.

Doe je mee?

‘Wie je bent, van wie je houdt: God heeft jou gemaakt!’ – Rosaliene Israël, predikant-scriba van de Protestantse Kerk Amsterdam: 

Pride Pelgrimage & Walk 22 juli

Help je mee om als kerk een positief geluid te laten horen? 

Zaterdag 22 juli is de jaarlijkse Pride Walk in Amsterdam. Vooraf organiseren we een Pelgrimage langs kerken. Om 10:30 uur is er Prayer for Pride in de Dominicuskerk en om 12 uur sluiten we aan bij de demonstratie op de Dam. We sluiten af met het gezellige Queer Fest op het Museumplein.

Klik op de foto voor meer informatie.

Pride Walk en Pelgrimage 22 juli

Volg onze Pride-campagne op social media:

Geke van Vliet:

“Het zou mooi zijn als de ruimte voor LHBTI+’ers ook in de kerk vanzelfsprekend was. Maar zover zijn we nog niet.
Tot die tijd moeten we steeds weer laten merken: we zijn er voor jullie, we strijden ook mee voor jullie plek in de samenleving.”

Meer over Pride

Pride kalender

Dit kun je beter (niet) zeggen

Kijk-, luister- en leestips

‘Drie vragen aan LHBTI-predikant Wielie Elhorst’ – Sinds 1 juli 2022 is Wielie LHBTI-predikant namens de Protestantse Kerk Amsterdam. Waarom? En wat hebben de LHBTI-gemeenschap en de kerk elkaar te vertellen?