Vacature predikant in Osdorp-Sloten

Voor de Protestantse Gemeente Amsterdam (PKA) zoeken we een inspirerende en verbindende predikant voor de Wijkgemeente Osdorp-Sloten.

Predikant
26,4 uur per week (0,66 fte)

Jouw takenpakket
Als predikant in Osdorp-Sloten ga je een deel van de tijd aan de slag met pastoraat en het vormgeven van en voorgaan in de erediensten van Wijkgemeente Osdorp-Sloten. Je enthousiasmeert en steunt daarbij ambtsdragers en de (toekomstige) vrijwilligers. Daarnaast neem je een voortrekkersrol in pastoraat en bezoekwerk, aandacht voor de jeugd en aandacht voor mensen met een rijke levenservaring. Het andere deel van de tijd ben je kartrekker op het thema vernieuwing en pionierswerk. Je brengt daarin verdieping aan op het vastgestelde beleidsplan van Osdorp-Sloten en helpt onze gemeente om concrete vervolgstappen te zetten. Je zoekt daarin actief naar samenwerking met omliggende kerken, moskeeën en buurtorganisaties.

Over ons
De gemeente van Sloten en Osdorp komt samen in één van de oudste en één van de nieuwste kerkgebouwen van Amsterdam. De ene zondag is er een kerkdienst in de sfeervolle oude dorpskerk van Sloten – de Sloterkerk – en de andere zondag in het moderne en multifunctionele gebouw De Opgang op een centraal punt in Osdorp.

Als gemeente zijn we overwegend liberaal, niet behoudend, met gevoel voor oecumene en een open blik naar de buurt en de veranderende samenleving; we vormen een “open kerk” waar iedereen welkom is en we zijn een levendige, warme en hechte gemeenschap waar men naar elkaar omziet.

Jouw profiel

 • Je hebt aantoonbare ervaring in één of twee gemeentes;
 • Je hebt sterke vaardigheden in pastoraat en het begeleiden van gemeenteleden in diverse levensfasen;
 • Je kunt vernieuwingen en veranderingsprocessen leiden en de gemeente hierin meenemen, zoals op het gebied van liturgie;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en vormt een verbindende schakel tussen alle leeftijden;
 • Je bent bereid tot reflectie, staat open voor feedback, bent benaderbaar en creëert een ondersteunend klankbord;
 • Je maakt geen onderscheid tussen mensen van diverse afkomsten, maatschappelijke posities of seksuele geaardheid;
 • Je hebt affiniteit met de leefomgeving van de twee kerken.

Ons aanbod

 • Een aanstelling van in totaal 0,66 fte in een wijk met een multiculturele bevolkingssamenstelling;
 • Een kleine, maar betrokken gemeente met vertrouwen in de toekomst;
 • Een enthousiast team, bestaande uit een beheerdersechtpaar, hulpkosters, ambtsdragers van de wijkkerkenraad, een diaconaal opbouwwerker in Nieuw-West en vele vrijwilligers;
 • Een ambtswoning in Osdorp-Sloten;
 • Ondersteuning en toerusting vanuit de werkgemeenschap voor predikanten van de Protestantse Kerk Amsterdam.

Meer informatie
Via deze link vind je het beleidsplan van De Opgang/Sloterkerk. Voor meer informatie over de functie of de wijkkerk De Opgang/Sloterkerk kun je ook contact opnemen met Ria van der Heiden, voorzitter van de kerkenraad, via 06 409 918 62 of r.vanderheiden@kpnmail.nl.

Wil jij bijdragen aan de Wijkgemeente Osdorp-Sloten?
Stuur je motivatie en cv uiterlijk 17 mei naar scribaat@osdorpsloten.nl.