Sarah Klerks – Hart & Ziel
  • Berichtcategorie:Archief
  • Bericht gepubliceerd op:10/01/2019
  • Laatste wijziging in bericht:23/02/2022

Sarah Klerks (31, op de foto links) is ruim een half jaar coördinator van Buurthulp Oost. Ze woont tegenover de Elthetokerk, bezoekt daar vieringen en bij geloofsgemeenschap Stroom. Elke woensdagochtend houdt Buurthulp Oost spreekuur in de Elthetokerk.

‘Ik woon in de Indische Buurt en wilde graag verbinding maken met de buurt. Ik wist alleen niet hoe. Ik zag een vlog over Buurthulp Oost. Deze organisatie koppelt buurtgenoten die een luisterend oor of bepaalde hulp zoeken aan vrijwilligers uit de buurt. Ik was enthousiast, werd vrijwilliger en leerde veel buren kennen.

Mensen met een hulpvraag kunnen zichzelf aanmelden, maar worden in overleg ook aangemeld door huisartsen, wijkverpleging of familie. Iemand zoekt bijvoorbeeld een woning, maar kan niet met internet overweg en wil daarbij graag hulp. Ook is er veel eenzaamheid in de buurt. Wat is er dan mooier dan mensen aan elkaar koppelen voor een praatje en een kopje koffie. Ik bezoek als vrijwilliger om de week iemand met afasie. Hij is als schrijver/filmmaker veel in Italië geweest en ik heb Italiaans gestudeerd. We hebben een klik en genieten allebei van deze bezoekjes.

Bij Buurthulp Oost zijn ruim 100 vrijwilligers betrokken. Niet iedereen is actief, maar we kunnen de vraag goed aan. Al zijn nieuwe vrijwilligers natuurlijk altijd welkom. De afgelopen twee weken hebben we zeven activiteiten georganiseerd om onze naamsbekendheid te vergroten en buurtbewoners nauwer met elkaar in contact te brengen: ‘Stap uit je bubbel’. Zo organiseerden we een buurtmaaltijd XL en een flexwerkdag, beide initiatieven zijn goed bezocht. Ook het Buurtfeest
was een succes.

Ik vind het een hele prettige manier om zo in en met mijn wijk bezig te zijn. Je kunt wel verre reizen maken, maar vlakbij is het eigenlijk interessanter, als je er maar open voor staat.’

Tekst: Iris Stekelenburg-van Halem
Foto: Maartje Geels